Moreto.net отправи въпроси към Община Варна, без отговор до момента Сградите

...
Moreto.net отправи въпроси към Община Варна, без отговор до момента
Сградите
Коментари Харесай

Какво ще строят на мястото на бившето военно поделение във Владиславово?

Moreto.net насочи въпроси към Община Варна, без отговор досега

Сградите на бившето военно отделение във Владиславово се разпадат застрашително, видя кореспондент на Moreto.net. Опасните сгради наподобяват като че ли ще се сгромолясат всеки миг, само че най – притеснителното е, че достъпът до парцела, в който се намират, е изцяло безконтролен. Освен чувство за заплаха мястото буди у преминаващите и живущите наоколо възприятие за западналост и съсипия.

Теренът и постройките бяха предоставени на Община Варна от Министерството на защитата през 2016 година. По това време тогавашният регионален шеф Стоян Пасев съобщи, че се чака на мястото на остарялото военно отделение в Промишлена зона „ Планова “ 119, което се намира тъкмо до магазин „ Алати “, да се появи жилищен комплекс. Тогава стана ясно, че единствено една от постройките в парцела с обща повърхност 54 дка е в положение, което разрешава да бъде непокътната. Очакваше се да бъде преустроена и употребена за обществени действия. За всички останали здания регионалният съобщи, че евентуално ще бъдат сменени с жилищни кооперации. Освен това може да се появи даже детска градина и търговски обект.

За парцела е посочено „ Отстъпване право на градеж на територията на парцела “.
От наличните документи излиза наяве, че в последните години са задвижени процедури за парцела на бившето военно отделение във връзка реализирането на строителни планове. Moreto.net насочи въпроси към Община Варна, без отговор досега, на какъв стадий са всички тези процедури към сегашното, кой, какво и по кое време ще строи, както и при какви условия. Попитахме още дали и какви ограничения ще се вземат за обезопасяване на парцела.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР