Морето край Дуранкулак изхвърли телата на две деца, съобщи БНР.

...
Морето край Дуранкулак изхвърли телата на две деца, съобщи БНР.
Коментари Харесай

Тела на две деца са намерени на брега на морето край Дуранкулак

Морето край Дуранкулак изхвърли телата на две деца, заяви БНР. Предстои те да бъдат разпознати. Това стана на същия неохраняван плаж до село Крапец, от който през вчерашния ден изчезнаха три момчета от шабленското село Спасово.

Четири деца на възраст сред 12 и 15 години към 13 часа през вчерашния ден влизат в морето, само че единствено едно от тях съумява да излезе на брега и да повика помощ. На мястото на случая идва спасителят от охраняемата зона, само че трите деца повече не са били видени в морето. Екипите на граничната полиция и региона за ръководство на Министерство на вътрешните работи в Шабла също не съумяват да открият децата.

Бурното море през месец август се дължи на така наречен вятър „ мелтем ", който провокира огромни талази. Това сподели в изявление за Агенция Фокус Антон Налбантов, шеф на Водноспасителната работа на БЧК.

„ Бурното море е всекидневно за месец август. Започва да духа така наречен вятър „ мелтем " по нашето Черноморие, което провокира огромни талази. Вчера доколкото имам информация вълните тук-там по нашето Черноморие са достигнали до 5-6 бала, което го прави извънредно рисково за къпане и плуване. Това е главната причина за бурно море и този август също не прави изключение като климатични промени и започване на този вятър, пораждащ тези талази ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР