Море от скандиращи почти голи мъже, които се блъскат, придвижвайки

...
Море от скандиращи почти голи мъже, които се блъскат, придвижвайки
Коментари Харесай

За първи път във вековната традиция: Жени взеха участие в гол фестивал в Япония

Море от скандиращи съвсем голи мъже, които се блъскат, придвижвайки се към светилището. Викат: „ Хайде, хайде “. Фестивалът на голото тяло – нещо, което съвсем не се е трансформирало през последните 1250 години. Той се организира в Централна Япония, предава Би Би Си.

Снимка: Reuters

Това, което се е трансформирало, е, че за първи път в него участваха дами. Седем групи взеха присъединяване в ритуала, за който се твърди, че прогонва злите духове и в който участниците се молят за благополучие.

Традицията ще бъде прекратена по доста прозаична причина

Въпреки името му, участниците не са голи. Много дами бяха облечени с „ хапи “ - туники до бедрата и къси панталони, които нормално се носят на японските фестивали, макар че мъжете носеха единствено набедреници, сходни на тези, които носят борците сумо.

Снимка: Reuters

Жените не са част от огромната борба и бързането на мъжете към светилището, или катеренето един над различен, с цел да „ мъжкото провидение “ – мъж, определен от светилището. Докосването му, съгласно традицията, е за прогонване на злите духове.

Пред Кристина Газиева посланикът на Япония даде първото си телевизионно изявление за българска медия

Участието им е историческо в Япония, която предходната година беше класирана на 125-о от 146 страни от Световния стопански конгрес в отчета, измерващ равенството сред половете.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР