„Море от любов”, „Имаш поща”, „Искрено и лично”, „Горчиво”, „Горещо”,

...
„Море от любов”, „Имаш поща”, „Искрено и лично”, „Горчиво”, „Горещо”,
Коментари Харесай

Изританите от телевизията въртят свой бизнес

„ Море от любов”, „ Имаш поща”, „ Искрено и лично”, „ Горчиво”, „ Горещо”, „ Невада”, „ Треска за злато”. Тези паметни излъчвания единствено до преди десетина години пълниха родния ефир на мястото на днешните риалити формати. С лицата на водещите им, българинът лягаше и ставаше пред дребния екран, само че какво вършат всички те в този момент?

Наталия Симеонова е събрала толкоз двойки в ефира на „ Море от любов”, че даже статистиката на Национален статистически институт потвърждава въздействието ѝ върху позитивния приръст на българското население. След като предаването падна от екран Симеонова в продължение на няколко години живееше безоблачно и без особени усложнения от неналичието на уговорките си към малкия екран. След раздялата ѝ с Денис Ризов Наталия по този начин и не се върна към малкия екран. Днес тя се занимава с много и разнородни неща, като едно от тях е да озвучава книги. Затоплянето на връзките ѝ със Стенли, с който имаха бурна връзка на млади години, записа името на Наталия в заема на новия му албум „ Чужди тела”. Тя написа три текста за тавата.

„ Треска за злато” забавляваше три пъти дневно в ефира на btv и още един четвърти пълнеше с гафове вечерно предаване „ Господари на ефира” в продължение на пет години от 2002 до 2007 година. Водещият Иво Танев раздаваше ежедневни облаги доста преди Захари Бахаров да го прави в Националната лотария. Бързо фенът не помни поп фолк кариерата на Танев и му постави емблемата ТВ водещ. По-късно той стана лице на предаването „ Стани милионер”, по-късно беше ко-водещ на „ Сблъсък” през 2013 година. В последна сметка се отдаде на личния си бизнес и създаде една много сполучлива партия организация, с която прави купони по избор на клиента, сватби, кръщенета и по този начин нататък. От време на време се връща на екран да припомня на себе си. Беше участник в „ Като две капки вода” и „ Вип Брадър”.

Най-известният куриер в страната Пейо Филипов дълги години разнасяше писма в предаването „ Имаш поща”, като делеше ефира с Гала по време на шоуто. През 2005 година той заряза музикалната си кариера, поради която пътуваше и пееше по корабите в продължение на четири до осем месеца и се откри в родината, с цел да снима „ Имаш поща”. След като предаването падна от екран, бе ко-водещ в „ На кафе”. През 2012 година направиха втори опит да рестартират „ Имаш поща”, само че в последна сметка Пейо дефинитивно се отхвърля малкия екран и се пренасочи към ресторантьорския бизнес. Разработил е сполучлив пиано бар, като преди няколко години излезе от рамките на България и направи заведение в Скопие. През всички тези години обаче Филипов не стопира да пее и записва музика, даже готви нов албум.

Първият шоумен в страната - това е Къци Вапцаров. Избраха го за първи водещ на „ Невада”, което се излъчваше по Българска национална телевизия. Предаването продължава да се излъчва дълги години. После Къци направи „ Риск печели, риск губи”. Портфолиото му на продуцент и водещ включва предаванията „ Горчиво”, „ Любовни игри” и „ Кой е по-по-най”. Последното даде име на страничния му бизнес с частна детска градина, която въртеше в продължение на дълги години. След 20013-а Къци се трансформира в дежурен риалити участник. Досега е мерил сили във „ ВИП Брадър”, „ Като две капки вода” и „ Маскирания певец”.

Надали има човек, който да не помни Албена Вулева като момиче на шанса при Къци Вапцаров. По-скоро русокоската се наби като бодил в петата с предаването „ Сигнално жълто”, в което развяваше кирливите ризи на звездите. След свалянето на предаването, тя влиза няколко пъти във „ ВИП Брадър”, а с персоналния си живот даде самун на клюкарите, като ту сменяше религията си, ставаше гадателка и какво ли още не. Миналото лято отиде в Кипър на гурбет, като проработи в локален хотел.

Днес Герасим Георгиев-Геро е един от бисерите столичната централна корона. Любимец на феновете освен в театралните зали, само че и на дребния екран като водещ на „ Господари на ефира” и част от комедийния сериал „ Полицаите от края на града”, Геро взе участие и редица игрални филми. Звездата на артиста изгря като водещ на предаването за младоженци „ Горчиво”, което беше в ефир от 2006 до 2008 година. Предаването беше занимателно, само че огромният плюс от свалянето му бе, че тласна кариерата на надарения Герасим, който се развихри и направи страхотни функции в Сатиричния спектакъл.

Венета Райкова направи блестяща кариера като създател и водещ на първия ефирен таблоид „ Горещо”. Водеше предаването в продължение на 10 години, само че макар огромния рейтинг то изчезна през 2014 година. От няколко години е Райкова е водеща на предаването „ Папараци”. Русата упоритост прописа и книги, а резултатът бе фрапантен. Венета се оказа измежду най-четените български създатели и даже през 2018 година получи грамота за това от Столичната библиотека, като подреди името си до Георги Господинов. Само за първата година – 2016-а написа три романа, до през днешния ден към този момент са общо седем.

Миглена Ангелова записа името си в историята на българската телевизия с огромни червени букви – цветът, в който наложително се обличаш за ефира на „ Искрено и лично”. Предаването се излъчва в ефира на bTV 10 години. Тамб е водач в часовия си пояс. През 2008 предаването се мести в Нова, а след къса пауза го приютява TV7. И по този начин до трагичната 2014-а, когато малкия екран банкрутира. През годините Ангелова написа няколко книги. От няколко месеца още веднъж е на гребена на вълната и се готви да възроди „ Искрено и лично”, този път обаче в мрежата. Тя е подготвена да стане влогър в Ютуб, с цел да е самостоятелна от малките екрани, написа „ Телеграф”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР