Морбили, варицела и скарлатина Единствените три европейски страни, които за момента

...
Морбили, варицела и скарлатина
Единствените три европейски страни, които за момента
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: В 4 училища в София има нещо като епидемичен взрив на коклюш

Морбили, варицела и скарлатина

Единствените три европейски страни, които за момента нямат нито един случай на морбили, са България, Исландия и Кипър, сподели основният държавен здравен контрольор.

" При варицелата и скарлатината мина сезонът. Те са доста присъщи със зимно-пролетна сезонност - март-април. При варицелата има 800 случая за една седмица, само че спрямо предходната година е с 3000 случая по-малко. Подобно е и при скарлатината - 335 са за седмицата, което е с 900 по-малко от предходната година. Намираме се в относително ярък интервал ", уточни доцент Кунчев.

Бум на кърлежи поради стоплянето

В столицата стартира косене и напръскване в парковете и междублоковите зелени пространства

По думите на Ангел Кунчев към този момент би трябвало да заобикаляме тревните площи, защото стартират болесттите, излъчени с комари и кърлежи.

Електронните предписания

" Не виждам за какво би трябвало да ни плаши. Напротив, дори е облекчение. В края на краищата няма потребност да носим никакъв документ, който можем да загубим или унищожим. Просто би трябвало да отидем в аптеката и казвайки нашето ЕГН, фармацевтът ще види какво е предписано и ще го отпусне. Промяна в метода на разпределяне няма, има облекчение и доста по-добър надзор, тъй като ти можеш да видиш в действително време какво се употребява, къде, какви количества и да регулираш пазара ", разяснява здравният контрольор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР