Мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще бъде

...
Мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще бъде
Коментари Харесай

Прегласуват в четвъртък мораториума върху цените на тока, парното и водата

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще бъде прегласуван, оповестиха от Министерски съвет. От държавното управление дефинираха мораториум а като неразбираем. 

" Отговорност на депутатите от болшинството няма да се търси. Новосформираната краткотрайна парламентарна комисия за енергийна рецесия ще изготви отчет, от който да стане дали решението за мораториум а да бъде прегласувано ", това сподели на конференция в Министерски съвет началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова. 

В наложения от Народно събрание мораториум ще бъдат направени разяснения. Ще бъде импортиран нов вид, съгласно който мораториум ът да влезе в действие от на следващия ден, 16 декември, и да важи до 31 март 2021, реши новата краткотрайна парламентарна комисия, която беше основана за да предложи нови решения към енергийните цени. Дебатът във краткотрайната комисия се изостри и Движение за права и свободи напусна залата.   

Проектът за ново решение ще бъде импортиран за гласоподаване на утрешното пленарно съвещание на Народното събрание. 

По-рано през днешния ден Народното събрание наложи мораториум върху цената на електрическата енергия, ВИК услугите и топлинната сила на равнищата от 1 януари 2021 година. Предложението направи изненадващо парламентарната група на ГЕРБ. " За " концепцията гласоподаваха 186 депутати, двама бяха срещу, а други двама се въздържаха.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР