Мораториумът върху цените на тока, парното и водата няма да

...
Мораториумът върху цените на тока, парното и водата няма да
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да бъде удължен мораториумът върху цените на тока, парното и водата

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата няма да бъде удължаван след 31 март . Това съобщи на брифинг пред медиите министърът на финансите Асен Василев, осведоми „ Дарикнюз “ . „ КЕВР приготвя ценово решение, което да влезе в действие, след приключването на мораториума . Това ценово решение , по предварителна информация, няма да докара до повишение на цените на електроенергетиката за бита “. По думите му не се чака фрапантно повишаване на парното поради покачването в цената на природния газ. „ Има има различен проблем, че „ Топлофикация София “ не си заплаща задълженията и доставките към „ Булгаргаз “, регистрира още той.

На въпрос има ли индикации, че може да бъде спряно
подаването на газ от Русия към България , Василев отговори: „ Към момента няма никакви индикации за понижено налягане по подаването на природен газ “.

Той подсети какви са ограниченията на управляващите при положение на
понижаване на газоподаването , по което и да е трасе: Удължен с един месец е интервалът, в който може да има подаване от газохранилището в Чирен . Сега е продължен до 30 април.

„ И сега
Лукоил работи с 40% неруски нефт , те могат да се вдигнат до 100%. За момента там не чакаме проблем, в случай че Босфорът не затвори за търговски кораби . Но даже и тогава имаме за 90 до 120 дни количества, без ограничение на потреблението “, сподели още министърът.

По думите му не се чака
спиране на доставките на газа . Но в случай че се стигне до там има опция задоволителни количества газ да бъдат доставени от терминалите за втечнени количества , само че при по-различна цена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР