Мораториумът върху цените на тока, парното и водата да бъде

...
Мораториумът върху цените на тока, парното и водата да бъде
Коментари Харесай

КНСБ настоява: Мораториумът върху цените на тока да падне още от 1 март

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата да бъде анулиран още от 1 март, а не от 1 април - за това упорства президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Премиерът даде обещание, че може и по-рано да се смъкна мораториума. Аз мощно се надявам, че към този момент като има определен ръководител на КЕВР и нови комисари, защото това беше едно от изискванията, и нови шефове на „ Булгаргаз “, на БЕХ, да се постави на масата, какво може да се направи, с цел да се озапти - да го назовем по този начин, нарастването на цените за бита. И от 1 март този мораториум да отпадне. Не виждам за какво би трябвало да стои до 1 април. Защото това в действителност основава голямо и финансово и друго напрежение в доста системи - мрежовите оператори ЕСО и ЕРП-тата и освен “, безапелационен е той.

Според КНСБ за идващия отоплителен сезон би трябвало да бъде подсилен обсегът на хората, които получават енергийни помощи. Димитров напомни, че по данни на Евростат, над два милиона български семейства не могат да поддържат жилищата си задоволително топли, а сега едвам 15 % от тях са на енергийно подкрепяне.

„ Поне 600-700 000 лица и фамилии и това би трябвало да бъде заложено в новия бюджет. Трябва да бъде увеличена и сумата най-малко с инфлацията. По наши планове единствено в случай че се удвоят фамилиите и лицата при опазване на размера трябват 140 млн. Ако се пипнат и размера, несъмнено още 20-30 млн. би трябвало да бъдат добавени, нещо, което не е непостижимо “, сподели Димитров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР