Мораториумът върху цените на тока не е добро решение, каза

...
Мораториумът върху цените на тока не е добро решение, каза
Коментари Харесай

Радан Кънев: Мораториумът върху цените на тока не е добро решение |

Мораториумът върху цените на тока не е положително решение, сподели евродепутатът от ЕНП/ДБ Радан Кънев пред Нова тв. Той дефинира решението на Народното събрание като провокация от страна на ГЕРБ.

„ Фиксирани цени на главните артикули сме виждали и знаем какъв е резултатът – няма ги в магазините. Купуват се на черния пазар на тройни и четворни цени ”,

сподели Кънев, запитан какво ще стане, в случай че Българска социалистическа партия изискат закрепени цени на главните артикули.

„ Мораториумът не е положително решение. А „ Демократична България ”, и изключително ДСБ, би трябвало да бъде коректив на леви залитания в ръководството. Европа е в много лява вълна. На места, като в Германия, да вземем за пример, тя е технократска, прагматична, модернизаторска. А в Испания и Португалия е стихийно популистка и доста рискова. България не прави изключение. Връщането на Българска социалистическа партия във властта постоянно е сигнал за паника. Нищо в държанието на госпожа Нинова не демонстрира партията да е изменена. Нашата роля е да бъдем коректив на неверни решения ”, сподели Кънев.

„ Опозицията внесе едно остро популистко решение, а ръководещите партии леко се сковаха и се принудиха да го одобряват, тъй като по някакъв метод подсигурява оцеляването на българските семейства ”, разяснява Кънев. „ Трябваше да се вземе парламентарна отмора, да се реши каква е тактиката на обединението и да се реализира същия резултат, само че не по този дърварски соц. метод ”, счита Кънев. Според него вярното решение е дуржавата да употребява своите големи доходи от повишаването на тока и горивата. „ В момента страната осъществя тройни доходи от въглеродни излъчвания по отношение на заложените в бюджета. Това са средствата, които би трябвало да бъдат употребявани като буфер, като отплата на тези много спекулативни цени на тока ”, сподели Кънев.

Относно правосъдната промяна политикът счита, че въпросът не е дали си отиват Цацаров и Гешев, а дали се основава система на сигурност и правораздаване, учредена на върховенството на правото.

„ Явно има воля в държавното управление за махането на Цацаров и Гешев. Но за установяването на правова страна не съм сигурен, че има болшинство. " Демократична България " би трябвало да е поръчител, че Цацаров и Гешев няма да бъдат сменени с нови бухалки, тъй като този риск съществува ”, сподели Кънев.

От думите на Кънев се разбра, че не утвърждава държанието на вътрешния министър Бойко Рашков. „ Нагледали сме се още от времето на Цветанов с багерите - нова власт, която раздава правораздаване по медиите. Докато разберем, че правораздаване по медиите не се раздава, а се взема решение в правосъдна зала, нищо значително не се е трансформирало ”, сподели Кънев.

Ако новото КПКОНПИ има пълномощията на остарялото или по-големи, то ще съставлява същият риск, счита още Кънев. Той разяснява още, че ръководещата коалиция явно е сложна, само че това била волята на жителите, а изборната ни система налагала съставянето на такива обединявания сред обединения. „ Със сигурност гласоподавателите на всички партии в обединението желаеха ръководство без Борисов. Коалицията е такава, каквато е. И тук става дума за извънредно доста работа ”, сподели Кънев. Според него компромисите към този момент са направени. „ Всяко последващо решение ще е плод на договаряния. Много решения ще изискват по-широко национално единодушие от тези 134-ма депутати. Много постоянно единодушия ще липсват и ще би трябвало да се търсят ”, разяснява Радан Кънев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР