Мораториумът можеше да падне, но не пада и ще остане

...
Мораториумът можеше да падне, но не пада и ще остане
Коментари Харесай

Делян Добрев: Отлагането на мораториума ще го платим с лихвите от 1 април

Мораториумът можеше да падне, само че не пада и ще остане още дълго. Отлагането на мораториума ще го платим от 1 април с лихвите, предизвести някогашният енергиен и стопански министър Деля Добрев пред Българска национална телевизия.

Той добави, че държавното управление не дава обезщетения, а хаосът е нездравословен за бизнеса, който няма по какъв начин да възнамерява работата си, а стотици предприятия останали без работа. Най-големият проблем е, че високите цени на електрическата енергия рефлектират върху крайните цени, посочи Добрев.
Отложиха разпоредбите за избор на КЕВР
Управляващите бавят избора на нов ръководител и член на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Такова усещане се сътвори...
Прочети повече
По думите на Добрев обезщетенията на държавното управление са на конференции и на обещания пред медиите, а не на действителни дейности.

Делян Добрев изясни, че с цел да се нагласят претенденти на обединението за ръководител на КЕВР, би трябвало да се промени законът. Много по-малък е шансът КЕВР да стане професионален орган. КЕВР няма по какъв начин да реши проблемите през последните 6 месеца, а би трябвало да бъдат решени от държавното управление, само че те не го вършат, посочи Добрев.

ГЕРБ нямат претендент за ръководител на КЕВР, само че харесват сегашния ръководител на КЕВР Иван Иванов и биха го предложили за втори мандат, макар че актуалният началник на регулатора не желае втори мандат. Профилът на идващия ръководител би трябвало да бъде специалист и няма да се подаде на напън от държавното управление. Ако не е самостоятелен регулаторът, държавното управление ще му разпореди да понижи цената на тока, сподели още Делян Добрев.

Още:
Поздрави от ГЕРБ: Глупаво е, само че самоуверено напред
Да бъде налаган мораториум върху цените на тока и водата е " доста неуместно ". Това съобщи някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от Г...
Прочети повече
Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР