Мораториум върху цените е комунизъм. Това каза в ефира на

...
Мораториум върху цените е комунизъм. Това каза в ефира на
Коментари Харесай

Бизнесмен: Не си представям, че в Харвард преподават мораториум върху цените

Мораториум върху цените е комунизъм. Това сподели в ефира на bTV Radio предприемачът Ивайло Пенчев.

" Мораториум върху цените звучи меко казано съществено неправилно. Не си представям, че някой човек в Харвард преподава мораториум върху цените. Новата регулация на цените ще докара до още по-голяма нефункционалност на пазара. Производителите на електрическа енергия ще тръгнат да банкрутират, други ще тръгнат да се чудят кого да излъгват. Държавно контролираните цени не са помогнали на никоя стопанска система. Правителството не може да се меси на пазара. Няма елементарно решение “, сподели той.

Пенчев изясни, че свръх регулациите са главното нещо, което пречи на бизнеса у нас.

" Много рационално би било да паднат голям брой регулации. Да стартират да понижават регулациите, а не да основават. Последните 20 години са се нараснали двойно. Всяко идващо държавно управление поставя нови и нови. Добре би било това държавно управление да каже, че ще понижи 50 регулации. Хареса ми министърът на електронното държавно управление, който реши да маха хартиени документи. Не ми хареса обаче концепцията на Асен Василев да вкара още някакви заявления, които бизнесът би трябвало да попълня. Ние се скъсваме да попълняме заявления. В по-големите компании има хора, които единствено това вършат – заявяват някакви неща към администрацията “, изясни още Пенчев.

Според него повдигане на осигурителния предел също би било неверно решение.

" Вдигане на налози желаят единствено хората, които живеят от труда на другите. Който желае да подвига налози, желае да взима повече от труда на работливите хора и да го раздава на другари и лентяи. Данъците отиват или в другарски компании на ръководството, или отиват за пазаруване на гласоподаватели посредством обществени стратегии “, добави той.

Ивайло Пенчев разяснява и поръчката на новото ръководство за " нулева приемливост към корупцията “.

" Аз надълбоко се надявам, че те имат положителни планове. И съвсем съм уверен, че имат положителни желание. Само че, пътят към пъкъла е застлан с положителни планове. Действията са значими. Всички политически сили до момента са разгласявали, че ще се борят с корупцията. До тук нищо ново. Трябва да забележим същински случки “, съобщи той.

По думите му би трябвало да стартира и приватизация на държавни компании.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР