Мораториум върху цената на тока наложиха депутатите на днешното си

...
Мораториум върху цената на тока наложиха депутатите на днешното си
Коментари Харесай

Депутатите наложиха мораториум на тока. ДПС скочиха: Нямате представа какво направихте в момента

Мораториум върху цената на тока постановиха депутатите на днешното си съвещание. Предложението пристигна от групата на ГЕРБ-СДС. То беше оповестено от народния представител Десислава Атанасова.

Решението беше взето съвсем единомислещо, със 186 гласа " за ", 2 " срещу " и 2 " въздържали се.

Тошко Йорданов от " ИТН " (ИТН) поздрави ГЕРБ-СДС за това тяхно предложение и съобщи, че се радва, че те мислят за хората и излизат с такова предложение. Ива Митева предложи мораториумът да се гласоподава настрана от това за краткотрайната комисия, съобщи Дарик.

След това народните представители гласоподаваха и по точката от дневния ред, а точно основаване на Временна комисия по въпросите с енергийната рецесия.

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи изясни от трибуната, че новите ръководещи са били подведени и са се подхлъзнали на " динената кора ", подложена от ГЕРБ. 

" Направихте най-големия популизъм. Ще фалирате всички тези частни сдружения, които придвижват електрическа енергия. Ще ги фалирате. Това значи, че вие нямате никаква визия сега какво направихте със свободния пазар на електрическата енергия в България ", разгласи Аталай. 

Той изясни, че признатото решение е и " незаконно ", тъй като всяко проекторешение на Народното събрание трябвало да се представе пред депутатите в писмен тип. 

" Тъй че това, което направихте, сътрудници, не е в полза на гласоподавателите, а е в полза на тези, които ви подхлъзнаха през днешния ден, само че ще го разберете по-нататък. Не е хубаво да се вслушвате в препоръките на тези хора, които желаят да ви подведат ", добави Рамадан Аталай. 

Десилава Атанасова предложи буквално следното: „ Народното събрание постанова мораториум върху цената на електрическата енергия, ВиК услугите и топлинната сила на равнищата на 1 януари 2021 година ".

Това значи, че цените по трите параметъра освен се замразяват, само че даже се връщат към тези от 1 януари 2021 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР