Морална ли е моралната полиция? Снимки и видео на иранска

...
Морална ли е моралната полиция? Снимки и видео на иранска
Коментари Харесай

Когато никой не гледа: Без забрадка и с бира

Морална ли е моралната полиция? Снимки и видео на иранска журналистка, която пази извънредно консервативни визии за живота в ислямската република – изключително за живота на дамите, провокираха бурна реакция в обществените медии, оповестява „ Франс 24” в рубриката си „ Наблюдателите” (Les Observateurs)

Азаде Намдари е една от най-известните телевизионни водещи в родината си. Тя е корав покровител на условието дамите да покриват лицето си изцяло и сама е казвала, че е „ горда” от сходно облекло.



Е, явно не и когато е отвън родината си. В фотоси, направени в швейцарски парк, се вижда по какъв начин тя е облечена по нормалния за дамите на Запад метод и също така се любува на бирата си – също всекидневно за хората на Запад наслаждение в топлите летни месеци.

В Иран дамите може да вървят незабрадени единствено вкъщи си, а пиенето на алкохол е неразрешено, още повече пък на обществено място. Наказанието за такова нарушение може да стигне 72 удара с бич, напомня „ Франс 24”.

След като фотосите бяха оповестени, в Иран с надигна вълна на неодобрение против двуличието на Намдари.

„ Иранците постоянно водят паралелни животи – един за пред света в обществото, съгласно налаганите условия, и един вкъщи, където могат да бъдат себе си… Това, което виждаме на тези фотоси, е точно съществуването на тези паралелни животи”, изяснява Асие Амини, активистка за правата на дамите в Иран, която обаче живее в Норвегия.

گشت ارشاد و كتك و تحقير و القاب گاو و كفتار مال ما ابجوخوري و كشف حجاب در سوسيس و در عين حال افتخار به چادر مال شما!#آزاده_نامداری pic.twitter.com/kxJeIVjU0n
— shadi (@shadiiranii) July 24, 2017
Това не е първият случай, в който видео или фотоси на известни персони демонстрират по какъв начин те имат и различен живот. Доста ирански звезди са получили възбрана да се връщат в страната си поради сходни прояви. За иранската аудитория да не носиш кърпа и да пиеш алкохол не е табу – вършат го мнозина, само че скришно”, прибавя Амини.

Това, което шокира, обаче е разминаването сред думите и дейностите на Намдари – тя поучава хората по какъв начин да живеят, какво да носят, а в това време държанието ѝ е противоположно.

Така потвърждава, че не има вяра на думите си, с други думи – просто се е трансформирала в оръжие на режима – евентуално и поради персонални облаги.

След абсурда самата Намдари опита да се отбрани като съобщи, че тя е била със фамилията си в частна зона, а сега, в който фотосите са направени, забрадката ѝ била паднала. Това обаче напълно не дава отговор на въпроса за бирата, както и за хората, които не наподобява да са част от фамилията ѝ, на назад във времето в фотосите ѝ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР