„Монументално“ нарушение на данните разкрива имената на цялата полиция на Северна Ирландия

...
Монументално“ нарушение на данните разкри имената и ранга на всички
Коментари Харесай

„Монументално“ нарушение на данните разкри имената и ранга на всички 10 000 действащи полицаи в Северна Ирландия, като органът, представляващ силата, предупреждава за „неизчислими щети“, ако попадне в грешни ръце.

Полицейската служба на Северна Ирландия (PSNI) се извини за погрешно споделяне на чувствителни данни в отговор на искане за свобода на информацията (FOI), което иска да разбере броя на служителите в организацията.

Полицията в Северна Ирландия остава под заплаха и редовно е ставала мишена в дългите години на конфликт за британското управление в региона.

Пробивът на данни идва само месеци след като действащ полицай от Северна Ирландия беше оставен да се бори за живота си, след като беше прострелян няколко пъти пред малкия си син през февруари.

Седем мъже бяха обвинени в опит за убийство заради нападението, като двама бяха обвинени и в членство в забранена организация, Ирландската републиканска армия (IRA), паравоенна група, която се стреми към края на британското управление в Северна Ирландия и повторното обединение на Ирландия .

„В момента работим в среда, в която има сериозна заплаха за нашите колеги от тероризма, свързан със Северна Ирландия, и това е последното нещо, което някой в ​​организацията иска да чуе тази вечер“, каза Крис Тод, старши директор на PSNI собственик на информационен риск, на пресконференция в Белфаст във вторник вечерта.

Тод каза, че нарушението е резултат от „обикновена човешка грешка“ в отговор на „рутинно“ искане за свобода на информацията.

Искането за свобода на информацията може да предостави публичен достъп до информация, съхранявана от публични органи, освен ако няма основателна причина властите да задържат тази информация.

В подробности за броя на персонала в организацията, член на персонала на PSNI вгради данните с „фамилията, инициала, ранга или степента, местоположението и отдела, за всеки от нашите настоящи служители в полицейската служба“, каза Тод.

Електронната таблица беше публикувана онлайн около 14.30 часа. Вторник и се виждаше повече от два часа, преди да бъде свален.

Помощник-началникът на полицията Крис Тод се извини на служителите на PSNI на пресконференция във вторник.
Помощник-началникът на полицията Крис Тод се извини на служителите на PSNI на пресконференция във вторник. Ребека Блек/AP

„Въпреки че е станала достъпна в резултат на наша собствена грешка, всеки, който е получил достъп до информацията, преди да бъде свалена, носи отговорност за това, което прави с нея след това. Важно е данните, до които всеки има достъп, да бъдат изтрити незабавно“, каза Тод.

Полицейската федерация на Северна Ирландия, която представлява редовите служители, заяви, че е „ужасена“ от „потенциално пагубното“ нарушение.

„Това е нарушение с монументални размери. Дори да е било направено случайно, то все още представлява пробив в данните и сигурността, който никога не е трябвало да се случва“, каза в изявление Лиам Кели, председател на федерацията.

„Неадекватният или лошият надзор на процедурите за свобода на информацията трябва да бъдат разгледани и спешно разгледани. Очевидно са необходими нови предпазни мерки, за да се предотврати това да се случи отново“, каза той.

Кели каза, че много действащи служители „правят всичко възможно, за да защитят полицейските си роли“, поради повишените опасения за сигурността в Северна Ирландия.

Говорейки в програмата Today на BBC Radio 4 в сряда, Кели каза, че служителите на PSNI работят „под булото на най-голямата потенциална заплаха“.

„Това, което имате тук, е спектър от офицери. Хора като мен и висшето ръководство в полицията, обществено известно е, че сме полицаи, обществено известно е къде работим, но има много служители в нашата служба, които нямат тази свобода, достъпна за тях, по всякакъв начин от причини“, каза той.

Той каза, че правните действия са „нещо, което ще обмислим, след като разследването приключи“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР