Монумент на руските разузнавачи от всички времена бе открит на

...
Монумент на руските разузнавачи от всички времена бе открит на
Коментари Харесай

Монумент на руските разузнавачи от всички времена е открит в преградията на Москва

Монумент на съветските разузнавачи от всички времена бе открит на територия на централата на Службата за външно разузнаване на Русия в московския регион Ясенево.

Тържествената гала се състоя по случай 100-годишнината на съветското скрито разузнаване, която се отбелязва на 28 юни. В основата на монумента е заложен обликът на емблематичния руския шпионин под прикритие - Максим Исаев-Штирлиц, който изигра в миналото артистът Вячеслав Тихонов в телевизионния сериен филм „ Седемнадесет мига от пролетта “ по едноименната книга на Юлиан Семьонов.

„ Въпреки съвсем цялостното портретно подобие с действителния и добре прочут човек, националния актьор на Съюз на съветските социалистически републики Вячеслав Тихонов, паметникът е отдаден на мнозина хора, чиито имена, каузи и подвизи най-често остават скрити от публиката ", - означи Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин по време на откритието на монумента.

В церемонията на откритието на паметника взеха присъединяване и дъщерите на писателя Юлиан Семьонов и артиста Вячеслав Тихонов.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР