МОНТМЕЛО, Испания (AP) — Флавио Бриаторе ще се завърне във

...
МОНТМЕЛО, Испания (AP) — Флавио Бриаторе ще се завърне във
Коментари Харесай

Бившият изпълнителен директор на отбора Флавио Бриаторе се завръща във F1 като съветник на Alpine

МОНТМЕЛО, Испания (AP) — Флавио Бриаторе ще се завърне във Формула 1 в ролята на консултант на Alpine, заяви тимът, благосъстоятелност на френския производител на коли Renault, в петък.

Alpine направи известието на Гран при на Испания. Италианският предприемач ще има ролята на „ изпълнителен консултант “, сподели екипът.

74-годишният Бриаторе беше шеф на екипа в Benetton и Renault, предходните повторения на Alpine, през 90-те и 2000-те години. Под негово управление Михаел Шумахер завоюва шампионати през 1994 година и 1995 година за Бенетон, а Фернандо Алонсо завоюва купите през 2004 година и 2005 година под управлението на Рено.

Бриаторе напусна F1, откакто беше приет за отговорен, че е наредил на Нелсън Пике младши съзнателно да катастрофира неговата кола, с цел да помогне на съотборника си Алонсо да завоюва Гран при на Сингапур през 2008 година

Първоначално той получи доживотна възбрана от управителния орган на ФИА, само че той отнесе въпроса до френски съд и сполучливо анулира наказването....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР