Монтирането на уреди с дистанционен отчет на топлинната енергия, освен

...
Монтирането на уреди с дистанционен отчет на топлинната енергия, освен
Коментари Харесай

Топлофикация Габрово: С уредите с дистанционен отчет клиентите заплащат единствено ежемесечната реална консумация на енергия

" Монтирането на уреди с отдалечен доклад на топлинната сила, с изключение на наложително изискване след признатите промени в Закона за енергетиката от март 2021 г, е и улеснение за клиентите. С тях може да се управлява количеството употребена сила. Устройствата икономисват време, старания и средства на потребителите. Чрез опцията за снемане на показанията от разстояние се дава точно отчитане. " разясниха от " Топлофикация Габрово ". От сдружението подсетиха, че крайният период за замяна на уредите е началото на 2027 година

" След края на отоплителния сезон ще бъде подхваната всеобща замяна на самостоятелните устройства. Към момента уредите, които се употребяват от семействата в града, са изпарителни ампули, които са спрени от произвеждане. Това значи, че след годишния доклад, с цел да бъдат направени изравнителните сметки, следва да се спазят законовите условия, съгласно които новите уреди, които се инсталират, би трябвало да бъдат с опция за отдалечен доклад. " прецизираха от " Топлофикация Габрово ".

" С уредите с отдалечен доклад клиентите заплащат 100% действителни сметки. Отпадат прогнозните и изравнителни. С монтирането на " умните " устройства не се постанова след края на отоплителния сезон инкасаторите да правят доклада на избраните дати. Топлинните счетоводители правят отчитането от разстояние. " обявиха от сдружението.

" Модерните устройства с опция за снемане на показанията от разстояние следва да са утвърдени от компаниите, извършващи дялово систематизиране в постройките. В противоположен случай уредите могат да се окажат неработещи и да не се засичат вярно показанията. " показаха от централата.

От " Топлофикация Габрово " прецизираха, че за прекосяването към отдалечен доклад е нужно в здания етажна благосъстоятелност да бъде взето решение на Общо заседание, с болшинство от 2/3 от живущите. " След това акредитиран представител подписва контракт за месечен доклад с топлофикацията. Представители на сдружението правят монтаж на отдалечени уреди за дялово систематизиране. " прецизират от топлофикационното дружество.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР