Монтирането на гъвкави ограничители на път I-5 между Русе и

...
Монтирането на гъвкави ограничители на път I-5 между Русе и
Коментари Харесай

Слагат ограничители на изпреварването по важни пътища в страната

Монтирането на гъвкави ограничители на път I-5 сред Русе и Бяла стартира, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Тези разграничителни стълбчета ще бъдат конфигурирани в четири прави с обща дължина от 10,2 километра в област Русе.

Двата сектора сред Русе и Тръстеник, както и третият преди Волово и четвъртият в региона на Бяла, ще бъдат оборудвани с гъвкави ограничители с височина 0,75 метра и разстояние от 12 метра сред тях.

Целта на самодейност е понижаване на риска от произшествия и нарушавания на пътното придвижване в правите, където изпреварването е неразрешено, само че все пак постоянно практикувано. Подобна мярка беше въведена през предходната година в дефилето на път I-1 през Кресненското дефиле, където след монтажа не се регистрираха тежки пътни произшествия.

Монтажът на гъвкавите ограничители ще изисква краткотрайно ограничение на придвижването в едната лента по посока на придвижване, по тази причина се приканва водачите да бъдат изключително деликатни и да съблюдават скоростните ограничавания. Предвижда се, че инсталирането на ограничителите на всички сектори на път I-5 в област Русе ще бъде приключено до края на октомври тази година.

Също по този начин, АПИ възнамерява разполагането на гъвкави ограничители на общо 25 прави с обща дължина към 38 километра в сектори от път I-5 Русе - Бяла - Велико Търново и на второкласния път II-55 Дебелец - Гурково в Прохода на Републиката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР