Monte Carlo Rolex Masters, втори кръгНовак Джокович – Иван Гахов

...
Monte Carlo Rolex Masters, втори кръгНовак Джокович – Иван Гахов
Коментари Харесай

Новак Джокович с успешно начало в Монте Карло


Monte Carlo Rolex Masters, втори кръг
Новак Джокович – Иван Гахов 7-6(5), 6-2


Новак Джокович направи сполучливо начало на акцията си на Мастърс шампионата в Монте Карло. Световният №1 отстрани във втори кръг Иван Гахов със 7-6(5), 6-2. Съперникът на Джокович бе четвърта запаса за квалификациите в Княжеството, а срещата за него бе едвам трета на АТР равнище.

За сърбина това бе първи мач от повече от месец. За последно той игра на АТР 500 шампионата в Дубай, където стигна до полуфиналите. Преди това завоюва купата от Australian Open.

Ноле имаше проблеми против международния №198 в първия сет на Monte Carlo Rolex Masters, само че единствено дотолкоз, че да би трябвало да вдигне равнището си в нужните моменти. До 4-4 двамата си размениха по пробив, като най-после се стигна до тайбрек, в който Джокович надви – 7-6(5).

Частта продължи час и 10 минути, а още след подновяването на играта носителят на 22 трофеи от Големия шлем сподели, че ще направи всичко допустимо вторият сет да е много по-кратък.

Така и се случи, като Джокович проби за 3-2, а до края не загуби гейм, приключвайки втория сет за под 40 минути – 6-2.

В трети кръг сърбинът чака Лоренцо Музети или Лука Нарди.

Джокович не съумя да взе участие на Мастърс шампионатите в Индиън Уелс и Маями през март, макар желанието на него и уредниците на двата шампионата той да получи изключение от американските управляващи за допускане до страната като неимунизиран чужденец.

За носителя на 22 трофеи от Големия шлем това ще е завръщане в Ню Йорк за първи път от 2021 година, когато на финала загуби от Даниил Медведев.
Tenniskafe.com · Майсторството да станеш първенец за 34 часа
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР