Монтанското село Долна Вереница се вдига на бунт и заплашва

...
Монтанското село Долна Вереница се вдига на бунт и заплашва
Коментари Харесай

Монтанско село се бунтува и отправя заплахи заради липса на вода

Монтанското село Долна Вереница се подвига на протест и заплашва с гражданско непокорство с обвинявания, че ВиК сдружението ги оставя без вода. Проблемите с водоснабдяването са от години, само че те не се дължат на неналичието на вода, а на неприятно ръководство.

Пред БНР кметът на селото Ивайло Иванов съобщи, че през последните 5 година обстановката се е задълбочила поради безотговорното отношение най-много на ВиК сдружението.

„ Вода имаме и община Монтана отпусна средства за тръбен бунар, само че ВиК по този начин и не желаят да одобряват този бунар, а непрекъснато във вилната зона в околност Палековото се разкриват клиенти, откакто не е обезпечен водоизточник за там и вземат от нашата вода “, означи кметът.

Той добави, че двете водохващания в местността Лечица са построени със личен труд от локалните хора в предишното и всеки един от жителите има своя принос за мрежата, основана през 60-те и 70-те години.

„ Понякога по 10 дни няма вода при температури от 40 градуса, това за мен е един геноцид от страна на ВиК сдружението към жителите на Долна Вереница “, посочи Ивайло Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР