Монтанчани спипаха хипермаркет „Кауфланд“ в поредна издънка, научи агенция BulNews.

...
Монтанчани спипаха хипермаркет „Кауфланд“ в поредна издънка, научи агенция BulNews.
Коментари Харесай

Поредна гавра на „Кауфланд“! Вижте как магазинът мами клиентите си в Монтана

Монтанчани спипаха хипермаркет „ Кауфланд “ в поредна издънка, научи организация BulNews. Клиентка е пресякла опит за машинация с промоционален артикул и незабавно е алармирала комисията за отбрана на потребителите. Жената се оплакала пред инспекторите, че е станала следващата жертва на операции от страна на комерсиалната верига.
Гаврата с клиентите била открита на 14 юни тази година. Инспекторите от комисията направили инспекция в хипермаркета, където се предложила за продажба на потребителите риба „ Пъстърва чистена”. Продуктът бил авансово опакован от производителя с избран от него грамаж. Върху опаковката бил подложен етикет с обозначена целесъобразна цена от 10.19 лв. за кг и продажна цена за съответния грамаж. На щанда пред стоката била сложена табела с цена от 9.99 лв. за кг, която е друга от посочената целесъобразна цена върху етикета на опаковката. При маркиране на касата, продажната цена се изчислявала върху обозначената върху етикета на опаковката. Становището на инспекторите е, че в реалност обозначената на щанда пред стоката цена заблуждавала потребителите.
За да потвърдят измамата, от комисията за отбрана на потребителите създали фотоси на всички етикети и си купили една риба. На касата стоката била маркирана с по-високата цена. Малко по-късно шефовете на хипермаркета били санкционирани с 300 лв. за въвеждане на потребителите в подвеждане.
Преди дни те апелираха санкцията пред районния съд в Монтана, само че магистратите ги порязаха и потвърдиха акта. Решението предстои на касационно обжалване пред административния съд в Монтана.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР