Монтана Волей продължава с отличното си представяне в мъжкия ни

...
Монтана Волей продължава с отличното си представяне в мъжкия ни
Коментари Харесай

Монтана Волей продължава с отличното си представяне в мъжкия ни елит този сезон

Монтана Волей продължава с отличното си показване в мъжкия ни хайлайф този сезон, откакто в първия мач от трети кръг записа безапелационна победа с 3:0 (25:23, 27:25, 25:23) като посетител против вицешампионите от Нефтохимик 2010 Бургас. Състезателите на Даниел Пеев към този момент имат в актива си три победи от три мача, като преди този момент съумяха да преборят след тайбреци Левски София и Дея Спорт.

Въпреки че бургазлии водеха през по-голямата част от първия гейм, Димитър Калчев с положителни сервиси изигра значима роля за това монтанчани да завържат гейма, и в последна сметка да го завоюват след сполучлива игра на блок.

Изключително оспорвана се оказа и втората част - двата отбора се преследваха в резултата, само че по-голямата точност на Монтана след две сполучливи офанзиви на Радослав Попов и Любослав Симеонов се оказаха решаващи за 27:25.
Нефтохимик даде всичко от себе си в третия гейм, пробвайки се да се върне в мача. Монтана обаче разчиташе на непогрешим Симеонов, който записа значими точки от сервис линията и в офанзива.

Силният сервис беше основен за успеха на Монтана - отборът от Северозапада приключи с осем аса, до момента в който бургазлии не съумяха да запишат точка от този детайл.

Любослав Симеонов беше разгласен за Най-полезен състезател на мача за втори следващ дуел на своя тим. Той записа 13 точки (58% в атака). 10 добави Калчев. За Нефтохимик Матей Михайлович се регистрира със 17 точки, ставайки и най-резултатен в мача. 14 пък записа Калоян Балабанов.

" Хубаво е, че успяхме да вземем три точки в това посещение, само че имам много забележки във връзка с играта. В тази зала играем мъчно, имахме единствено една победа напоследък, само че в този момент се справихме.Представихме се прелестно на сервис и в посрещане в основни моменти, доминирахме напълно в тези два детайла. Факт е обаче, че всичките три гейма спечелихме на две точки, което значи, че развоят на дуела можеше и да е различен. Отборът прояви темперамент. В тежки обстановки се борим до дъно, което е положително. Имахме здравословни проблеми и много травми. Домакинстваме на Марек в идващия кръг, и ще гоним победа както постоянно. Имахме тежка стратегия в тези първи три кръга и сме положително сюрпризирани от резултатите, само че имаме още доста неща да почистваме в чисто волейболно отношение “, разяснява Даниел Пеев - старши треньор на Монтана Волей.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР