Монтана, Видин и още пет общини имат право да кандидатстват

...
Монтана, Видин и още пет общини имат право да кандидатстват
Коментари Харесай

Дават пари за по-чист въздух в Монтана и Видин

Монтана, Видин и още пет общини имат право да аплайват за финансиране по оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ за възстановяване на качеството на въздуха, заяви екоминистерството. Критерии за оценка по процедурата към този момент са признати.
В особено изказване министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че е значимо в къси периоди общините да бъдат поканени да подадат планове.
Една от главните ограничения за понижаване наличието на фини прахови частици е подмяната на отоплението на твърдо гориво.
Всички печки на въглища и дърва, които не дават отговор на еконормите, би трябвало да бъдат сменени най-късно до 2024 година
В момента отоплителни уреди на твърдо гориво употребяват 54% от българите. Според специалистите 85 на 100 от фините прахови частици се дължат точно на отоплението на битово гориво. Очакванията са равнищата на ФПЧ да се намалят със 78% след въвеждането на предлаганата мярка.
Заради систематичното замърсяване на българските градове с фини прахови частици (ФПЧ) Еврокомисията стартира наказателна процедура против България.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР