Монтана победи трудно ЦСКА с 3:2 в първи полуфинален двубой,

...
Монтана победи трудно ЦСКА с 3:2 в първи полуфинален двубой,
Коментари Харесай

"Монтана" наказа ЦСКА, треньорът на "червените" напусна демонстративно

" Монтана " победи мъчно ЦСКА с 3:2 в първи полуфинален дуел, игран в зала " Младост " в северозападния град.

По този метод домакините поведоха в серията с 1:0. Вторият конфликт още веднъж е в Монтана и е плануван за петък. Двубой номер 3 и 4 (ако се стигне до четвърти мач) ще бъдат в столичната зала " Христо Ботев " надлежно на 29-и и 30-и март. В съдбоносен пети конфликт, в случай че резултатът в серията е 2:2 победи, преимуществото на хазаин ще има по-предно класиралият се отбор, който в тази ситуация е този на " Монтана ".

Срещата стартира мощно за домакините, които поведоха с 5:0. На втората отмора задатъкът бе понижен до 3 точки, като мощната обсада оказа помощ на " алените " да изравнят резултата за 20:20. Лошото посрещане на Яни Георгиев върна водачеството на " Монтана ". " Армейците " стигнаха още веднъж до равнене при 23:23, а пристъпване на състезател на " сините " даде задатък за първи път в срещата за ЦСКА. Нервите попречиха на гостите от София да затворят гейма, като това се оказа задоволително за монтанчани да поведат с 1:0.

" Армейците " започнаха мобилизирани втората част и бързо съумяха да натрупат задатък от 7 точки. На първото техническо спиране гостите имаха преимущество от 8:1. Домакините не съумяха да наваксат своето закъснение. Силна серия в края въпреки всичко отчасти върна интригата, само че все ЦСКА затвори частта на 21 точки.

В третия гейм от " Монтана " излезе тотално видоизменен, а това пролича и на таблото. След равностойния старт, " сините " поведоха с 5 точки за 14:9. Стабилното посрещане и грешките от другата страна на мрежата доведоха до безапелационното 25:15.

Промяна се видя в четвъртата част, когато ЦСКА стартира пределно съсредоточено и сътвори нежен задатък от 3-4 точки. След 10-ата точка нещата се прекатурнаха, а " Монтана " доближи до равнене за 17:17. " Армейската стена " са сподели на няколко пъти, което оформи крайното 22:25.

В решаващия миг " сините " потвърдиха за какво приключиха на по-предно място в постоянния сезон, печелейки тайбрека с 15:13 след доста нерви, като даже треньорът на ЦСКА напусна залата в символ на митинг против съдийско присъждане в решителната пета част.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР