Монтана кани млади таланти да се надпяват, надсвирват и надиграват

...
Монтана кани млади таланти да се надпяват, надсвирват и надиграват
Коментари Харесай

Mлади таланти се надпяват, надсвирват и надиграват в Монтана

Монтана кани млади гении да се надпяват, надсвирват и надиграват в шестнадесетото издание на Националния фолклорен конкурс „ Напеви от Северозапада ”. Той ще се организира на 18 и 19 май в регионалния град.
Творческото съревнование се провежда от Общински юношески дом – Монтана, в партньорство със съдружие „ Младежки ентусиазъм за бъдещето ” и Школа по български национални танци „ Стоянови ”. Разделите, в които ще се състезават участниците, са “Народно пеене ”, “Хореография ”, “Инструменталисти ” и “Фолклорни ансамбли за обработен фолклор ”. Важно условие към тях във всички раздели е едно от осъществяванията им наложително да е ария, танц или инструментална пиеса от Северозападна България и Северняшка фолклорна област.
Подробна информация - статут, поръчки и приложения може да получите като се свържете с уредниците на имейли:, или на телефони: 096/305 103 и 306 755; за раздел „ Народно пеене ” и „ Инструменталисти ”: 0889 00 44 13 – Асен Асенов; за раздел „ Хореография ” и „ Фолклорни ансамбли ”: 0877 88 03 85 – Стоян Стоянов.
Фолклорният конкурс „ Напеви от Северозапада ” е конгрес за изява на деца от 4 до 19 години, както и за студенти в музикални специалности на възраст от 19 до 30 години. Заявки за присъединяване се одобряват най-късно до 24 април 2024 година на имейла на състезанието: или на пощенския адрес на Младежкия дом: 3400 Монтана, бул. “Трети март ” 98.
Специален раздел е самостоятелен за българчетата от чужбина. Те могат да се включат във Видеоконкурс за национални песни и хореография, като изпратят любителски видеоклип на своя ария или танц до 10 май. Така ще имат опция да се съревновават за атрактивните награди, обезпечени от уредниците.
Шестнадесетото издание на Националния фолклорен конкурс „ Напеви от Северозапада ” ще се организира под патронажа на кмета на Община Монтана Златко Живков и с поддръжката на Община Монтана, компании и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното благосъстояние на Българския Северозапад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР