Монтана има нужда от едно по-различно управление и нов кмет.

...
Монтана има нужда от едно по-различно управление и нов кмет.
Коментари Харесай

Петър Петров – кандидат за кмет на Монтана от „Възраждане“: Монтана има нужда от едно по-различно управление и нов кмет

Монтана има потребност от едно по-различно ръководство и нов кмет. Това сподели Петър Петров - претендент за кмет на Монтана от „ Възраждане ", в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Населението на Монтана за последните 20 години е намаляло от 60 000 на към 36 000 души, уточни той. Демографията в района е извънредно притеснителна - с най-висока смъртност и най-ниска раждаемост. За 2022 година са родени едвам 314 деца. „ И локална, и държавна власт не вършат безусловно нищо. Хората работят за доста по-високи заплати в чужбина и в столицата ", съобщи Петър Петров.

Общината би трябвало да има дълготрайна политика за привличане на и вложители да се обезпечи дълготрайна работа за хората, които живеят там, съобщи претендентът за кмет на града.

Той означи, че общинският бюджет за 2023 година е 74,6 милиона лв., а 19 милиона лв. идват от европейски планове. 10% от тези пари са просрочени вземания, които общината не поставя старания, с цел да си ги върне, акцентира Петров.

Общината не поставя старания да реши казуса с недостига на лекари. „ Условията в локалната болница са извънредно неприятни. Здравеопазването е на извънредно неприятно равнище. В Монтана няма денонощна аптека ", уточни Петров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР