Монтана 2003 ще играе в група "А" на Адриатическата лига

...
Монтана 2003 ще играе в група "А" на Адриатическата лига
Коментари Харесай

Монтана 2003 научи съперниците си в Адриатическата лига

Монтана 2003 ще играе в група "А " на Адриатическата лига по баскетбол за дами през новия сезон. Жребият се организира през днешния ден в Хърватия и беше изтеглен по време на съвещание на Борда на шампионата.

Българският вицешампион ще срещне Будучност (Черна гора), Плей Оф (Босна и Херцеговина), Бановичи (Босна и Херцеговина), Дуга (Сърбия) и Загреб (Хърватия).

Първият мач на Монтана 2003 ще бъде на 12 октомври като посетител на Плей Оф. Първото домакинство на тима на Николай Господинов е планувано за 19 октомври против хърватския Загреб.

Тази година в конкуренцията ще вземат участие 11 отбора от шест страни - Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора, Сърбия и Словения.

В група "Б " са Цинкарна Целе (Словения), Никшич (Черна Гора), Орлови (Босна и Херцеговина), Лавови (Босна и Херцеговина) и Войводина (Сърбия).

"След напускането на трите съществени състезателки Димана Георгиева, Христина Цонкова и Виктория Стойчева, които имаха голям принос за триумфите на клуба в Адриатическата лига и в българското състезание, ние сме принудени да сменим курса и да тръгнем в друга посока, а точно промяна на поколенията и подмладяване на тима. Клубът ще заложи на млади български състезателки плюс няколко опитни такива от предишния сезон. Ще се опитаме да им дадем късмет да се допрян до магията наречена Адриатическа лига и да усетят разликата в стиловете на баскетбол “, сподели новият старши треньор Николай Господинов в изявление за фейсбук страницата на тима.

“За да бъдем конкурентно способни на другите тимове в шампионата и да отговаряме на равнището на лигата, а и младите български състезателки да имат водачи, които да ги водят, най-вероятно ще се опитаме да притеглим класни задгранични попълнения на позициите, на които имаме крещяща потребност. Надявам се да се получи един прекрасен сезон, изпълнен с доста забавни мачове, а и сезон без спирания и проблеми поради КОВИД-19 ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР