Монреал, Канада – Канада обяви, че отменя замразяването на финансирането

...
Монреал, Канада – Канада обяви, че отменя замразяването на финансирането
Коментари Харесай

Канада отменя замразяването на финансирането на UNRWA след седмици на протести, критики

Монреал, Канада – Канада разгласи, че анулира замразяването на финансирането за Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), откакто беше изправен пред гневни рецензии за понижаване на помощта по време на войната на Израел в Газа.

В изказване в петък канадският министър на интернационалното развиване Ахмед Хюсен сподели, че държавното управление „ възобновява финансирането си на UNRWA, тъй че да може да се направи повече, с цел да се отговори на незабавните потребности на палестинските цивилни “.

Канада се причисли към Съединените щати и няколко други страни в намаляването на финансирането на UNRWA в края на януари, откакто Израел упрекна към дузина от над 13 000 чиновници на организацията в Газа, че са взели участие в офанзива на Хамас на 7 октомври.

UNRWA неотложно уволни въпросните чиновници и разгласи, че стартира следствие на обвиняванията, които дефинира като „ шокиращи “ и „ съществени “. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш също назначи самостоятелна група за разследван...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР