Монпелие победи Рен с 1:0 у дома в мач от

...
Монпелие победи Рен с 1:0 у дома в мач от
Коментари Харесай

Десетима от Монпелие взеха трите точки срещу Рен

Монпелие победи Рен с 1:0 вкъщи в мач от 32-ия кръг на Лига 1. Така Монпелие се завърна към успехите след три мача без триумф и все още заема 13-то място във френския шампионат. Рен пък остава шести, на 3 точки от петия Лил.

Домакините започнаха по-добре срещата с няколко опита за центрирания, а в 14-ата минута и рисков изстрел на Уахиб Хазири бе блокиран. Четири минути по-късно обаче пристигна първата доста чиста опция за Рен. Арно Калимуендо стреля от границата на наказателното поле след страховит самостоятелен пробив. Стражът Бенжамен Лекомт обаче блесна с интервенция и резервира равенството. 

В 33-ата минута вратарят на Монпелие трябваше още веднъж да се намесва след удар на Калимуендо. Три минути по-късно последва нов удар от страна на гостите към вратата на Монпелие, само че стражът се оправи още веднъж. 

Второто полувреме стартира с добра опция за Рен. Флавиен Те получи пас на границата на наказателното поле и шутира. Топката обаче мина на сантиметри от десния непряк дирек. В 53-ата минута пък домакините останаха с човек по-малко след пряк червен картон за Тежи Савание. 

Нормално, Рен пое надзор над срещата и стартира да натиска. В 67-ата минута Биргер Мелинг бе покрай това да откри собствен свободен съотборник в пеналтерията на Монпелие, само че в последния миг топката бе избита. В 78-ата минута пък Джереми Доку от състава на Рен стреля, само че над напречната греда.

В 84-ата минута Монпелие стигна до попадението, откакто Кристофър Юлиен се отскупна от отбраната на гостите и засече центриране, сваляйки топката за Стефи Мавидиди, който пък я прати в мрежата за 1:0. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР