Моногамията е една от най-разпространените форми на връзки между двама

...
Моногамията е една от най-разпространените форми на връзки между двама
Коментари Харесай

Моногамията в епохата на социалните мрежи

Моногамията е една от най-разпространените форми на връзки сред двама души. В предишното тя беше призната като единствената вярна и подобаваща форма на връзка, само че през днешния ден от ден на ден хора стартират да се занимават с въпроса " мъртва ли е моногамията? ".

Този въпрос е напълно рационален, като се има поради, че в актуалния свят съществува доста многообразие в методите, по които хората избират да живеят своя живот и да образуват връзки. Въпреки това, моногамията остава една от най-популярните форми на връзки в света.

Някои хора обаче считат, че моногамията е мъртва и че тя не дава отговор на модерните ни потребности и стремежи. Те настояват, че това е демодиран метод на мислене, който не може да отговори на потребностите ни за независимост и многообразие в нашите връзки.

Въпреки това, мнозина не престават да имат вяра в моногамията и я избират като метод на живот. Те считат, че това е методът да се изградят дълготрайни и постоянни връзки, които обезпечават сигурност и уют в всекидневието.

Съществуват доста аргументи, заради които моногамията продължава да бъде желан метод на живот за доста хора. Тя обезпечава непоклатимост и сигурност, която не може да се откри в други форми на връзки. Моногамните връзки могат да бъдат дълготрайни и да основават надълбоко чувство за взаимна обвързаност и взаимно съгласие.

Разглеждането на въпроса за мъртвата моногамия може да включва няколко разнообразни аспекта. Един от тях е дали моногамията е въобще естествено положение за индивида, като се вземат поради научните данни за еволюционния развой и обществените структури на разнообразни култури.

Според едно проучване на Дейвид Бараш, професор по логика на психиката и биология, еволюционно гледано, мъжете са склонни към полигамия, защото това им дава повече благоприятни условия за разпространяване на своите гени, до момента в който дамите са склонни към моногамия, с цел да подсигуряват, че ще има запаси за развъждане на децата им. Това са възгледи, учредени на еволюционна логика на психиката, която се стреми да изясни държанието на хората в подтекста на еволюционния развой.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР