Мониторите с електронно мастило не са ново явление. Те съществуват

...
Мониторите с електронно мастило не са ново явление. Те съществуват
Коментари Харесай

Philips създаде монитор с 1440p резолюция с прикрепящ се дисплей с електронно мастило

Мониторите с електронно мастило не са ново събитие. Те съществуват от няколко години, като дават на потребителите всички преимущества на четенето, които се срещат в портативните електронни четци. Проблемът е, че нюансите на сивото и ниската периодичност на освежаване значат, че те не са доста потребни за други действия, изключително за гейминг, само че Philips предлага ново решение: обособен екран с електронно мастило, прикован в профил на екран с резолюция 1440p.

Придържайки се към традицията на ужасните си имена на монитори, 24B1D5600 на Philips е 23,8-инчов IPS екран с резолюция 2560 x 1440, с периодичност на освежаване от 75 Hz и бляскавост 250 нита. Обикновено той не би спечелил доста внимание, в случай че не беше екранът с електронно мастило, залепен в профил до основия екран.

Отделният 13,3-инчов екран има разграничителна дарба 1200 x 1600 (150 PPI), съответствие на страните 4:3, лично осветяване на екрана, в това число цветна температура за минимизиране на излагането на синя светлина. Той се свързва с главният екран посредством панти, което разрешава наклоняването му под ъгъл до 45 градуса, тъй че да можете елементарно да четете текста с електронно мастило, до момента в който седите непосредствено пред екрана на монитора.

Както мониторът, по този начин и екранът с електронно мастило се нуждаят от лични връзки към компютър и източник на зареждане. В случая на обособения екран входът е посредством USB-C. Той може също по този начин да извежда 15 W мощ за зареждане на свързани устройства.

Идеята е, че с помощта на съвместимостта „ plug-and-play “ главният екран може да се употребява за ежедневна приложимост, до момента в който вторият екран може да бъде непокътнат за неподвижен текст, което спомага за възстановяване на продуктивността. Gizmodo пишат, че има и приложение наречено SmartRemote за възстановяване на качеството на текстови документи, в това число екранни бутони за увеличение и пренасяне. Уточнението е, че при потребление на приложението документите могат единствено да се преглеждат, само че не и да се редактират.

Основният модул на монитора има няколко варианти за свързване, в това число DP 1.2, четирипортов USB Type-A хъб, гигабитов Ethernet порт и аудиовход. Той има и USB-C вход, който поддържа USB PD 3.0 до 90 W.

В момента Philips 24B1D5600 се предлага в Китай за към 850 $. Не се знае по кое време ще се появи в Европа или у нас. Като опция има преносим компютър Lenovo ThinkBook Plus Twist, който разполага с пъстър екран с електронно мастило, вграден в отварящия се похлупак на преносимия компютър. Цената на машината ще стартира от 1649 $, когато тя ще бъде пусната на пазара през юни, като също не е ясно по кое време ще е налична в Европа и вероятно у нас.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР