Мониторинговата група отива в определена страна, за да се запознае

...
Мониторинговата група отива в определена страна, за да се запознае
Коментари Харесай

Елена Йончева: Предстои огромно финансиране на България, ще дойдат милиарди евро

Мониторинговата група отива в избрана страна, с цел да се запознае с проблемите и провокира спор, а не прави следствия, товя съобщи в предаването „ Лице в лице " по БТВ евродепутатът Елена Йончева, „ Тя провокира този спор и се веселя, че с моите старания, успяхме да притеглим вниманието на тази комисия какво се случва с корупцията в България и със свободата на словото. "

Корупцията не е това чувство за корупция в България, каквото ги има в другите страни, тук не става дума за корупция, а за обир, безапелационна е Йончева. „ Ние губим по 11 милиарда евро от корупционни практики. Има проучване на Екологичен потенциал, които демонстрират че 11 милиарда евро всяка година България губи вследствие на корупцията. Тя е в резултат на неприятно ръководство, а това води до беднотия. Затова България е в това положение ".

Предстои голямо финансиране на България по Плана за възобновяване, ще дойдат милиарди евро, които ще оказват помощ на България да се възвърне, само че другият път е остарелият път - когато тези милиарди бъдат пуснати към някои компании и оттова нататък никой да не усети тези пари, изясни Йончева.

Втората тематика, по която дойдохме - това е положението на медиите, добави още Йончева. „ Това са проучвания на Репортери без граници, това са отчети на Европейска комисия, това са експерти, които са събирали отчети по избрани технологии. Раздават се едни средства на медии и те стават подвластни, ето по този начин стават подвластни и публицистите в България. Ние знаем за този проблем, само че когато зададат и спомагателни въпроси и към публицисти, и към министри, и към неправителствения бранш, картината сякаш се обяснява ".

Тази мониторингова група не е еднократен акт, тези два дни, за които дойдохме не са задоволително, обърна внимание евродепутатът. „ Но ние постоянно ще правим задачи - било физически, било с онлайн връзки, с цел да получим информация и да оказваме напън и против властта в България и към Европейска комисия да бъдат взети съответни ограничения ".

Господин Гешев сподели, че ще ни даде по-подробна информация за следствието със златните кюлчета, добави още Йончева.

Това, което се случва в България съгласно мен е обнадеждаващо, изясни Йончева, имайки поради новите обединения и на Слави Трифонов, и на двамата служебни министри, това че до момента беше мъчно да се сформира държавно управление от двата Народното събрание и така нататък

Смятам, че в българския парламент би трябвало да се приказва, всеки да бъде прям със своите гласоподаватели и да се отстранен подмолните сделки, счита Йончева. „ Днес организирахме и среща с президента Румен Радев, цялата група беше впечатлена от този диалог. По същия метод бяха впечатлени от диалога, който имаха с Бойко Рашков. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР