Мониторинговата група на Европейския парламент отново ще се занимае с

...
Мониторинговата група на Европейския парламент отново ще се занимае с
Коментари Харесай

Мониторинговата група на Европейския парламент отново ще се занимае с върховенството на закона в България относно ареста на Бойко Борисов

Мониторинговата група на Европейския парламент още веднъж ще се занимае с върховенството на закона в България. Но този път – в отбрана на някогашния министър председател Бойко Борисов, заяви " Политико ".

Европейската национална партия (ЕНП) – най-голямата политическа мощ в Екологичен потенциал, се отхвърли от концепцията да вкара в пленарна зала въпроса за ареста на Борисов. Председателят на парламентарната група Манфред Вебер искаше това да стане на провеждащата се сега сесия в Страсбург.

След като другите политически групи възразиха, е решено въпросът да се разиска от Групата за наблюдаване на демокрацията, главните права и върховенството на закона към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Мониторинговата група стартира да следи България през лятото на 2020 година Оттогава до момента бяха извършени три чувания на представители на изпълнителната и правосъдната власт, както и на неправителствения бранш.

В първите два случая Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев отхвърлиха да вземат участие и бяха показани от заместници. И двата пъти членовете на групата не останаха удовлетворени от отговорите и пратиха спомагателни писмени въпроси.

Третото чуване бе през януари т.г. Новият министър председател Кирил Петков пристигна персонално. Това направи и Гешев. В Екологичен потенциал двамата размениха задочно нападки един против различен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР