Монитор 11 години затвор получи Николай Василев, а Деян Цветанов -

...
Монитор
11 години затвор получи Николай Василев, а Деян Цветанов -
Коментари Харесай

11 г. затвор за Николай и 9 г. за Деян за убийството на таксиметровия шофьор

Монитор 11 години затвор получи Николай Василев, а Деян Цветанов - 9 години, за убийството на таксиметровия водач Валери Спиридонов, осъществено на 14 март. м.г. в русенското село Николово. И двете присъди са с първичен непоколебим режим. Това постанови през днешния ден състав на Окръжния съд в Русе, написа " Монитор ".

Двамата младежи би трябвало да изплатят солидарно 150 000 лв. за породените неимуществени вреди на вдовицата на Валери – Лилия Спиридонова, а на сина му Тони Спиридонов – 100 000 лв..

Последното съвещание по делото за жестокото ликвидиране стартира тази заран. То се гледа по общия ред, защото юристите на Деян не се съгласиха на кратко правосъдно разследване, с цел да се индивидуализират дейностите на всеки един от младежите в съизвършителството.

Обвинението против Николай и Деян бе за обир, съпроводен с ликвидиране. Прокуратурата изиска по 11 години затвор за всеки един от тях.

В правосъдната зала и двамата младежи показаха страдание за случилото се и обясниха дейностите си с огромното количество алкохол и опиати, които са използвали преди закононарушението.

На 14 март м.г. към 4,00 часа от Русе в таксито на Валери се качили Николай и Деян, които по това време са били малолетни, само че са имали навършени 17 години. Намерението им било да извършат обир, като преди този момент се снабдили с два ножа и тиксо, с цел да пречупят съпротивата на жертвата. Убийството е станало към 4,25 часа на улица " Христо Ботев “ в Николово.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР