monitor.bgПрез нощта ще е облачно и на много места в

...
monitor.bgПрез нощта ще е облачно и на много места в
Коментари Харесай

Без чадъри през уикенда

monitor.bg

П

рез нощта ще е облачно и на доста места в западната половина от страната ще продължи да вали дъжд. Утре ще доминира облачна време, дъждът в западните региони ще стопира, по-късно и облачността ще се раздра. Ще продължи да превалява в централните и източните региони, само че до края на деня и там преваляванията ще спрат.

 

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 8° до 13°, а оптималните – сред 15° и 20°.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и денем ще стартира едва да се покачва, заяви за  дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Агенция „ Фокус ”.
Над Черноморието облачността ще е забележителна, с валежи от дъжд по южното крайбрежие. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 17°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините също ще е облачно. Дъжд ще продължи да вали в Рило-Родопския масив и тук-там там количествата ще обилни, а над 2300 метра ще превалява сняг. Южният вятър последователно ще отслабва и ще е сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 – към 5°.
В петък и през почивните дни ще е без превалявания. Вятърът ще бъде от южна четвърт, най-вече слаб, в източните региони краткотрайно до сдържан. В планините и планинските региони, където ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока облачност, още веднъж ще се затопли. В равнинната част от страната ще има ниска облачност, която от ден в ден ще се задържа все по-дълго. Временни разкъсвания и понижения на облачността ще има в следобедните часове, на повече места в петък и събота. Максималните температури ще бъдат най-вече сред 15° и 20°, минимални - сред 6° и 11°.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
НАПИШИ КОМЕНТАР