Моника Станишева е омъжена за лидера на ПЕС Сергей Станишев,

...
Моника Станишева е омъжена за лидера на ПЕС Сергей Станишев,
Коментари Харесай

Изплуването на "Monika Yosifova" в сделката с ЧЕЗ предизвика политически скандали

Моника Станишева е омъжена за водача на ПЕС Сергей Станишев, само че стана известна като журналистка и PR с името Моника Йосифова

© Цветелина Николаева Още по тематиката
Кой прави PR-а на " Инерком " и Гинка Върбакова

Последното прессъобщение на купувача на ЧЕЗ е писано от Monika Yosifova, което подухва асоциации със собственичката на " Актив груп " и брачна половинка на Сергей Станишев. Тя отхвърля да има общо
7 мар 2018
ЧЕЗто задавани въпроси

Какво e comfort letter, по какъв начин се структурира LBO договорка и още
3 мар 2018
Кои са " гадовете "?

Идеята за национализация на ЕРП-тата е неуместният край на все по-голямото заразяване с политика на бизнеса с доставка на ток
3 мар 2018 Новината на " Капитал ", че в мета данните на файл, прикачен в прессъобщение на " Инерком " (фирмата, определена за покупател на активите на ЧЕЗ в България) стои името на Monika Yosifova, с което беше известна сегашната брачна половинка на президента на ПЕС Сергей Станишев, провокира бурни политически реакции. Доскоро в оправдателна позиция поради упреците от страна на Българска социалистическа партия, че стоят зад договорката и намеците на Корнелия Нинова за ангажирането персонално на Бойко Борисов, ръководещите в четвъртък минаха в нахлуване.

" Една дребна техническа неточност, приятели, ви издаде! Не просто Българска социалистическа партия, а Българска социалистическа партия и ПЕС стоите зад договорката за активите на ЧЕЗ в България! Сделка, за която се опитахте да ни наклеветите, с цел да повторите метежа от зимата на 2013 г ", съобщи депутатът Спас Гърневски в специфична декларация от името на ГЕРБ, прочетена от парламентарната естрада в четвъртък. " Сега стана ли ви ясно, уважаеми сътрудници, кои са гадовете?!? Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад " Независимост ", а те се оказаха още веднъж на " Позитано ". По-цинични и по-нагли от всеки път! ", продължи той. В сряда социалистите станаха съорганизатори на протест с искане за оставка на премиера и поради договорката с ЧЕЗ.

Гърневски напомни и думите на вицепрезидента на борда на шефовете на ЧЕЗ Томаш Плескач, който сподели, че чешката компания е предложила страната да купи активите й, само че не е получила единодушието й. " Стана ясно още, че по време на ръководството на Българска социалистическа партия с министър председател Орешарски, началник на отдел в ЧЕЗ е предложил двукратно на енергийния тогава министър Драго Стойнев, българското държавно управление да изкупи компанията назад. Защо това не е направено, единствено вие знаете. Но Драго Стойнев дължи на обществото отговор на въпроса по кое време е откровен - в този момент, когато се афишира за връщане на страната в ЕРП-тата или тогава, когато е имал опцията да го направи и е отказал ", сподели още Гърневски.

Българска социалистическа партия побърза да изпрати мейл, в който се споделя, че партията " не носи отговорност за ничии бизнес каузи ". " Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни ползи, са неуместни, тъй като Българска социалистическа партия е с ясна и поредна позиция - не някой, а страната да изкупи ЧЕЗ ", споделят от " Позитано " 20. Стойнев пък отхвърли някой да му е предложил такава договорка до момента в който е бил министър на стопанската система, тъй като в случай че било по този начин, страната щяла да го направи " на пазарен принцип ".

Моника Станишева (която преди да се омъжи за Сергей Станишев носеше семейството Йосифова) назова подправена вест " опитът да бъда забъркана с " Инерком ". Според нея черният ПР е достигнал " до такова дъно в устрема на някои политически сили да се разтоварят от голямото гражданско напрежение ". Станишева споделя, че нито персонално тя, нито компанията й " Актив Груп " имат нещо общо с ПР обслужването на Гинка Върбакова, а мета данните могат да се трансформират от човек с добра компютърна просветеност.
" Учудващо е, че една политическа мощ, която претендира да бъде сериозна, може да употребява медийни спекулации, неосновани на обстоятелства, за своя политическа декларация. Категорично декларирам, че няма да разреша името ми да бъде замесвано в сходни нелепи сюжети и че всеки, който популяризира погрешни изказвания за мен, ще би трябвало да ги потвърди в съда ", твърди още тя.

Иронията в обстановката е, че президентът на ПЕС Сергей Станишев и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в никакъв случай не са били в по-обтегнати връзки. Последният открит скандал сред двамата е поради ратификацията на Истанбулската спогодба. ПЕС упорства и се бори за одобряването на документа, само че все пак Нинова отхвърли. Споровете в Националния съвет продължиха близо шест часа. Позицията на българските социалисти е удар против кандидатурата на Станишев за още един мандат отпред на ПЕС, гласуването ще е в края на 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР