Моника Шницер, председател на Германския съвет на икономическите експерти, съветващ

...
Моника Шницер, председател на Германския съвет на икономическите експерти, съветващ
Коментари Харесай

Предлагат по-високи данъци в Германия, за да има повече пари за Украйна

Моника Шницер, ръководител на Германския съвет на икономическите специалисти, съветващ държавното управление на страната, предложи увеличение на налога върху приходите в цяла Германия, с цел да се обезпечи по-голяма военна поддръжка на Украйна заради неналичието на нови задължения от страна на Съединените щати, написа. 

" Извънредните събития изискват изключителни ограничения. Солидарност за Украйна като в допълнение нарастване на налога върху приходите за военна помощ би било вероятен отговор на това предизвикателство ", сподели професорът по стопанска система в изявление за вестник Rheinische Post. 

" Не е известно. Но в последна сметка тази война е и за нашата независимост. Струва ми се належащо. По-добре е да действаме в този момент, в сравнение с когато експанзията на Русия внезапно изисква напълно други ограничения ", сподели още Шницер, добавя obektivno.bg.

След съглашението за бюджета водачите на ръководещата коалиция, водена от Олаф Шолц, дадоха обещание на Украйна, която беше нападната от Русия, спомагателна и всеобхватна помощ. Тази поддръжка ще пристигна от постоянния бюджет " тъкмо както планирахме и на първо място толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Шолц предходната седмица.

Германският министър на стопанската система Робърт Хабек сподели по-рано тази седмица, че Берлин би трябвало да бъде подготвен да поеме повече отговорност и да усили разноските в светлината на отслабването на западната поддръжка за Украйна.

На 13 декември кабинетът на Германия реши да отпусне 8 милиарда евро като част от бюджета за 2024 година за финансиране на военните старания на Украйна и 6 милиарда евро помощ за украинските бежанци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР