Моника Пуиг пренаписа историята на Пуерто Рико, превръщайки се в

...
Моника Пуиг пренаписа историята на Пуерто Рико, превръщайки се в
Коментари Харесай

Само на 28 години: Олимпийска шампионка на сингъл прекрати кариерата си

Моника Пуиг пренаписа историята на Пуерто Рико, трансформирайки се в първата тенисистка на страната си, която печели златен олимпийски орден. Това се случи на Игрите в Рио през 2016 година, когато Пуиг победи три шампионки от Шлема в лицето на Гарбине Мугуруса, Петра Квитова и Анджелик Кербер, с цел да доближи до най-високото ходило на олимпийския подиум. Днес обаче 28-годишната състезателка разгласи посредством прочувствен пост в обществените мрежи, че поставя завършек на професионалната си кариера.

Пуерториканката може да се похвали със завоюването на купата в Страсбург през 2014 година, както и присъединяване в още два финала в съревнования под егидата на WTA. Върховото си класиране - №27, тя реализира през септември 2016 година, а най-хубавият ѝ резултат в шампионатите от Големия шлем е достигането до осминафиналната фаза на Уимбълдън 2013.

От началото на 2020 година Пуиг изпитва съществени проблеми с травми в лакътя и рамото, които я лишиха от присъединяване в голям брой съревнования. Впоследствие тя претърпя цели 4 интервенции, заради което ѝ се наложи да пропусне целия сезон 2021.

Златната медалистка от Рио се завърна на огромната сцена през април, когато получи " уайлдкард " за Мастърса в Мадрид, само че отстъпи още на старта на Даниел Колинс. Впоследствие тя се включи в WTA 125 шампионата в Сейнт Мало, където още веднъж позволи проваляне още в първия си дуел, който се оказа и последният в кариерата ѝ.

" През последните 28 години тенисът беше неразделна част от живота ми ", по този начин стартира Пуиг прочувственото си писмо в обществените мрежи. " Той ми даде някои от най-вълнуващите и запаметяващи се прекарвания, които в миналото съм можела да желая. Но от време на време хубавите неща свършват. Днес разгласявам отдръпването си от тениса. След тежка тригодишна битка с травми и 4 интервенции, тялото ми беше дотук.

Подобно решение не е елементарно, тъй като не бих желала да се отдръпвам при такива условия, само че от време на време животът има други проекти и би трябвало да отворим вратите към нови вълнуващи благоприятни условия.

Има толкоз доста хора, на които желая да благодаря. На моето семейство сигурно - на майка ми, която е дружно с мен в това бясно премеждие още от първия ден, на татко ми, брат ми, годеника ми, всичките ми треньори, сътрудника ми Марийн, IMG, WTA, PRTA, COPUR, спонсорите ми и несъмнено, на моите почитатели. Без вас нямаше да имам смелостта да се боря за фантазиите си ден след ден.

Благодаря ти, тенис. Ти постоянно си бил всичко за мен. На теб дължа живота си ", приключи Пуиг.
Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР