Монголия даде два лиценза на компанията Спейс Екс (SpaceX) на

...
Монголия даде два лиценза на компанията Спейс Екс (SpaceX) на
Коментари Харесай

Илон Мъск пуска сателитен интернет на Монголия

Монголия даде два лиценза на компанията " Спейс Екс " (SpaceX) на Илон Мъск за обезпечаване на интернет връзка в страната чрез спътници в ниска орбита, предава, като се базира на държавни източници.

Милиони консуматори на интернет в Монголия ще могат да се възползват от бързата интернет връзка, обезпечавана от " Старлинк " (Starlink), сателитната услуга на " Спейс Екс ", се показва в държавното известие.

" Старлинк " към този момент разполага с гъста мрежа от над 3500 спътника в ниска орбита, които могат да доставят интернет до изолирани региона на Земята, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Мрежа от фиброоптични кабели към този момент обезпечава достъп до високоскоростен интернет в Монголия, само че технологията на " Старлинк " ще даде опция да достигнем и до най-изолираните места ", съобщи министърът за цифровото развиване и връзките Учрал Ниам-Асор.

" Така пастири, фермери, предприемачи и миньори от нашата обширна страна ще имат достъп до информация от целия свят, с цел да подобрят живота си ", добави министърът.

Формалното съдействие сред монголското държавно управление и " Еспейс Екс " стартира през февруари по време на Световния мобилен конгрес в Барселона.

През юни министър председателят на страната Лувсанамсраин Оюн-Ердене организира виртуална среща в Мъск, по време на която двамата разискаха вероятни вложения и съдействие в бранша на електрическата подвижност.

Монголия е богата на редкоземни минерали и мед, които са от основно значение за производството на съставни елементи за електрически автомобили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР