money.bgСлед удара на САЩ срещу Иран, при който беше убит

...
money.bgСлед удара на САЩ срещу Иран, при който беше убит
Коментари Харесай

Прогноза: Златото може да поскъпне до $14 000 долара за шест години

money.bg

След удара на Съединени американски щати против Иран, при който беше погубен Касем Солеймани, цената на златото доближи 7-годшиен връх. Но пазарът сега даже и без опцията за нова война пораства, показва икономистът и редактор на блога Strategic Intelligence Джеймс Рикард.

В предишното търсенето на златото се изстреля сред 1971-1980 година и сред 1999-2011 година " Днес следим третия бичи пазар за последните 50 години ", показва Рикард. Според неговите калкулации, в случай че просто използваме историческите данни за представянето на благородния метал през последните му пикове, можем да чакаме цени от 14 хиляди $

Има три фактора, които в най-голяма степен дефинират ценовите динамичности на златото: търсенето и предлагането, геополитическите фактори (като спорът сред Съединени американски щати и Иран) и политиките на Федералния запас. При безценен $, цената на метала се намалява и противоположното.

През последните пет години първите две категории доведоха до повишаване на златото, а се чака да продължат да работят и в бъдеще, поради конфликтните точки като Иран, Северна Корея, Крим, Венецеуела и Сирия. При всяко повишаване на напрежението, световните вложители се насочват към метала, тъй като той исторически се е потвърдил като надеждно средство за запазване на стойност.

Същевременно в последно време централните банки на доста страни усилиха покупките си. Това сигурно е правилно за Русия и Китай, които купуват по над 50 тона на месец. Освен това съветският държавен капиталов фонд разгласи преди седмица, че също ще стартира да влага в злато, тъй като чака по-висока дълготрайна рентабилност.

" Относно третия фактор, не наподобява мощно евентуално Федералният запас да усили главния лихвен % скоро ", написа Рикард. " Много по-вероятно е в действителност той да бъде намален в допълнение, тъй като стопанската система на страната е изправена пред закъснение, изключително поради голямото ниво на обществения дълг. Задълженията порастват доста по-бързо от стопанската система. "

Към момента нивото на дълга на Съединени американски щати е същото, каквото е било в края на Втората международна война, а прогнозата на Конгреса е той да продължи да се повишава. Комбинацията от тези фактори трансформират средата в доста удобна за златото.

за тройунция към 2026 година

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР