money.bgНяколко дни, след като бяха обявени общите правила за мораториум

...
money.bgНяколко дни, след като бяха обявени общите правила за мораториум
Коментари Харесай

На какви условия трябва да отговаряте, за да можете да отсрочите кредита си

money.bg

Няколко дни, откакто бяха оповестени общите правила за мораториум по заемите на жители и компании, потърпевши от ограниченията за противопоставяне на ковид, множеството търговски банки оповестиха на уеб страниците си изискванията, по които всеки дебитор ще може да кандидатства за отсрочване на заплащанията по своите отговорности. Припомняме, че това имат право да създадат както жители, по този начин и компании, които са в положение да потвърдят, че са изгубили приход поради противоепидемиологичните ограничения. Другото значимо изискване е претендентите да нямат просрочия повече от 90 дни по заемите си.

Може да се кандидатства за отсрочване на заплащанията както на лихви, такси и комисионни и главници по отговорностите към банки, по този начин и единствено за главници. Срокът на отсрочване не трябва да надвишава 6 месеца, само че не по-късно от края на годината. При подписване на контракта за отсрочване длъжникът и кредиторът подписват нов погасителен проект за погашение за интервала след приключването на мораториума както на отсрочените за неговия период суми, по този начин и на остатъчната част на дълга.

Самият период на мораториум, както и на дължимите заплащания, върху които той ще се разгръща, се договарят с банката по поръчка на клиента.

Срокът на новия погасителен проект, който ще влезе в действие след привършване на мораториум, също е въпрос на договаряне. Плащането на отсрочените суми, съответно за жителите, обаче надали ще бъде разсрочвано за повече от една година за потребителските заеми и за повече от пет години за жилищните заеми.

Гражданите и компаниите могат да аплайват за отсрочване посредством онлайн банкирането си, със поръчка по е-mail, oт интернет страницата на банката или в нейните клонове.

 

Цялата публикация Тук

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права зап
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР