money.bgНаследството, което остави NBA звездата Коби Брайънт, се простира далеч

...
money.bgНаследството, което остави NBA звездата Коби Брайънт, се простира далеч
Коментари Харесай

Бизнес империята, която Коби Брайънт остави след себе си

money.bg

Наследството, което остави NBA звездата Коби Брайънт, се простира надалеч отвън баскетболното игрище. Освен със спорта, той беше прочут на света на бизнеса като маркостроител, вложител и треньор на други спортисти и създатели на компании, написа CNN.

Брайънт почина в неделя на 41-годишна възраст при злополука с хеликоптер в Калабасас, Калифорния.

" В продължение на 20 сезона Коби ни сподели какво е допустимо, когато забележителният гений се смеси с безспорна лоялност към успеха. Той беше великодушен с добитата мъдрост и виждаше като своя задача да споделя това с бъдещите генерации играчи ", сподели в изказване комисарят на NBA Адам Силвър.

Отвъд залата

Брайънт разнообрази кариерата си, като проби в света на вложенията, още преди да напусне NBA. През 2013 година той стана съосновател на сдружението за рисков капитал Bryant Stibel заедно с създателя на Web.com Джеф Стибел.

При основаването на компанията Брайънт следваше модела други спортни митове, които съумяха да трансфорат уменията, развити на корта, в сполучлив бизнес.

Фирмата на Брайънт в този момент има повече от 2 милиарда $ активи с вложения в десетки компании за технологии, медии и други. А амбициозните проекти на Брайънт Стибел не престават.

Отделно от това, Брайънт също по този начин направи милиони $ от инвестицията си в спортната напитка Body Armor, която през 2018 година увеличи оценката си, като продаде дял на Coca Cola.

Репутацията на Брайънт като звезден състезател и създател на марки беше ключова в неговото портфолио за постигането на триумф. Когато Коби постави своя утвърдителен щемпел върху нещо и се задържи като сътрудник, светът на спорта и всички от спектъра на спортната промишленост отбелязваха това ненадейно. Това мигновено утвърждаваше бранодвете по метод, който множеството компании доближават с доста опит и време. Това написаха създателите на марката Art of Sport Брайън Лий и Матиас Меттерни в изказване на уеб страницата на Bryant Stibel преди случая в неделя.

Други спортисти пък се срещнаха с опита на Брайънт като вложител. През август предходната година най-хубавият плувец в света - Майкъл Фелпс, сподели пред Wall Street Journal, че Брайънт е бил образец за тези спортисти, които са съумели да схванат какво е належащо за достигането на върховете отвън спорта.

През 2016 година Брайънт основава Granity Studios - медийна компания, която се концентрира върху креативен разкази към спорта.

Чрез тази компания баскетболната звезда написа и къс филм, наименуван " Скъпи баскетбол " ( " Dear Basketball " ), който завоюва премията " Оскар " за най-хубав анимационен късометражен филм през 2018 година. Granity също по този начин издаде набор от книги за младежи с автобиографията на Брайънт - " Психиката на мамбата: Как играя " ( " The Mamba Mentality: How I Play " ).

Марката Black Mamba

Брайънт беше прочут в баскетбола като " Черната мамба ". Той стартира да построява марката си като състезател при започване на кариерата си, като тогава поддържаше Nike.

Брайънт за първи път подписа договорка с Nike през 2003 година. Той беше един от елитната група играчи в NBA, които през тази година подписаха с марката, в това число Леброн Джеймс и Кармело Антъни. Това оказа помощ на компанията за обувки да затвърди позициите си в света на баскетбола през идващите десетилетия след пенсионирането на Майкъл Джордан през 2003 година.

С повишаването на триумфа на Брайънт в залата се усили и партньорството му с Nike. Марката пусна голям брой линии на обувки и екипировка, носещи името на Коби. През 2017 година компанията изведе Брайънт на сцената с тогавашния изпълнителен шеф Марк Паркър на годишната си среща с вложители, с цел да отпразнува старта на новата бизнес тактика на Nike.

През 2017 година Nike си партнира с Брайънт и за откриването на младежка баскетболна лига, наречена Mamba League, за да се даде безвъзмезден достъп до спорт на стотиците деца. По-късно Брайънт сътвори и Mamba Sports Academy, която обезпечи по-широка гама от тренировки на подрастващите.

При съдбовната злополука в неделя Брайънт е отивал точно на тренировки в Mamba Sports Academy.

" Ние сме опустошени от трагичната вест. Отправяме най-дълбоките си съболезнования към най-близките до Коби, изключително към неговото семейство и другари. Той беше един от най-великите спортисти на своето потомство и оказа извънредно въздействие върху света на спорта и общността на баскетбола. Той беше обичан член на фамилията на Nike. Mamba forever ", написаха от Nike в изказване през вчерашния ден.

Брайънт също по този начин участваше интензивно в напъните на NBA да разшири аудиторията си отвън Съединени американски щати, изключително в Китай. През 2015 година той работи с Alibaba Group, с цел да пусне документалния филм " Музата на Коби Брайънт " ( " Kobe Bryant`s Muse " ) посредством малкия екран на групата Tmall Magic Box в Китай.

Сделката включваше и работа с Брайънт за основаването на нова платформа за обществени медии, " която да свързва младежите в Китай непосредствено с новите пътища и философии на Коби ", написаха тогава от Alibaba в известие, обявяващо партньорството със звездата в баскетбола.

Освен това компанията продава редица артикули с марка " Kobe " на своята платформа за търговия на дребно.

Брайънт също по този начин е имал покупко-продажби и с редица други марки през цялата си кариера, в това число McDonald`s, Sprite, Nintendo и Turkish Airlines.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР