money.bgМарк Зукърбърг е осмият най-богат човек в света. Съоснователят и

...
money.bgМарк Зукърбърг е осмият най-богат човек в света. Съоснователят и
Коментари Харесай

Любoпитни cpaвнeния, ĸoитo пoĸaзвaт ĸoлĸo тoчнo бoгaт e Mapĸ Зyĸъpбъpг

money.bg

Марк Зукърбърг е осмият най-богат човек в света. Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Фейсбук разполага с благосъстояние оценено на почти 67.3 милиарда $, съгласно списание Forbes.

Въпреки, че Зукърбърг загуби повече пари от всички от 500-те най-богати хора в света през миналата година, когато акциите на ръководената от него обществена мрежа се сринаха, той още веднъж пое нагоре в класацията от началото на годината.

Независимо от голямото си благосъстояние, Зукърбърг е прочут със своята невзискателност. Едно от дребното неща, към които демонстрира афинитет са недвижимите парцели. Наскоро Закърбърк загуби два парцела на езерото Тахо за 60 милиона $, съгласно данни на изданието Business Insider.

Колкото и да харчи парите си обаче, наподобява, че Закърбърк в никакъв случай няма да ги свърши. Ето девет невероятни обстоятелството за благосъстоянието на създателя на Фейсбук, които значително потвърждават тезата нагоре.

Зукърбърг е толкоз богат, че може да живее с годишна заплата от 1 $

По-рано Зукърбърг си начисляваше заплата в размер на 770 000 $. През 2013-та година обаче, ръководителят на най-голямата обществена мрежа в света понижи възнаграждението си до 1 $.

Независимо от заплатата от 1 $, защитата на Зукърбърг коства близо 10 милиона $ на година, които се покриват от Фейсбук.

Всяка година, след IPO-то на Фейсбук през 2012 година, Зукърбърг прибавя приблизително 9 милиарда $ към благосъстоянието си

Първичното обществено предложение на Фейсбук, при което компанията набра 16 милиарда $, бе второто по величина софтуерно IPO в историята на Съединени американски щати. От тогава акциите на компанията са поскъпнали с над 408%, с цел да доближи актуалната пазарна капитализация размер от 547 милиарда $.

Всъщност благосъстоянието на Зукърбърг е намаляло с 9 милиарда $ спрямо миналата година

Нетната стойност на благосъстоянието на младия милиардер падна след година на кавги свързани с Фейсбук. И въпреки да загуби три места в листата на най-богатите хора - от 5-то на 8-мо място, въпреки всичко продължава да попада в топ-10 на най-богатите хора на планетата.

Зукърбърг е печелил по 1.7 милиона $ на час през предходната година

Миналата година Зукърбърг е печелил по към 1.7 милиона $ на час, съгласно калкулации на Business Insider, на база на растежа на чистото му положение сред 2017-та и 2018-та година и броя на работните часове.

На Зукърбърг му лишава по-малко от час и половина с цел да завоюва това, което междинния американски бакалавър ще завоюва през живота си

Изчисленията на американското финансово издание сочи, че на база на приходите му през предходната година, Зукърбърг печели по 2.2 милиона $ за час и половина, или тъкмо толкоз, колкото междинния американски висшист ще завоюва през живота си, на база на междинния приход и дълготрайност на трудовия живот.

Марк Зукърбърг отпадна от колежа по време на втората му година.

За по-малко от две минути, Зукърбърг изкарва това, което междинния американски служащ изкарва за година

Според изчисленията, за две минути ръководителят на Фейсбук печели това, което изкарва междинния американски служащ за една година - 46 696 $. Това се основава на данни от Бюрото по трудова статистика. Зукърбърг е печелил по 28 538 $ на минута през миналата година, съгласно изчисленията на Business Insider.

1 $ изхарчени от междинното американско домакинство са същото, като 700 000 $ изхарчени от Зукърбърг

Средните разноски на американското домакинство от 1 $, са сходни на разноските на Зукърбърг в размер на 700 000 $.

Средната чиста стойност на благосъстоянието на междинното американско домакинство е 97 300 $. Разделянето на благосъстоянието от 67.3 милиарда $ на посочената сума възлиза на към 700 000 $.

Богатството на Зукърбърг е по-голямо от Брутният вътрешен продукт на Йордания, Никарагуа и Барбадос взети дружно

Брутният вътрешен артикул на Йордания е към 46.9 милиарда $, на Никарагуа - 15.4 милиарда $, а на Барбадос - 5.5 милиарда $.

Зукърбърг може да подари доста и отново да остане богат

Марк Зукърбърг би могъл да даде на всеки жив човек в Съединени американски щати 100 $ - и към момента да има повече от половината от благосъстоянието си в размер на 67.3 милиарда щатски $.

Понастоящем популацията на Съединени американски щати е 328 938 134, съгласно преброяването в Съединени американски щати. Даването на всеки американски жител на 100 $, би коствало на милиардера почти 32.8 милиарда $.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР