Мондиалът в Катар започва на 18 ноември - няколко дни

...
Мондиалът в Катар започва на 18 ноември - няколко дни
Коментари Харесай

Шефът на ФИФА призова за спиране на военните действия в Украйна по време на световното

Мондиалът в Катар стартира на 18 ноември - няколко дни преди да бъдат маркирани девет месеца от началото на съветската инвазия на украинска територия.

 

Шефът на международния футбол счита, че шампионата може да бъде употребявано като " позитивен лост " в възможното намиране на решение на проблематичната обстановка.

Инфантино приказва по тематиката по време работен обяд с водачите на G20 (групата на 20-те най-значими стопански системи в света). Страните се срещнаха на индонезийския остров Бали.

 

" Моят зов към всички вас е да помислите за краткотрайно прекъсване на дейностите по време на този месец, в който продължава международното състезание. Или да бъдат открити филантропични коридори или нещо сходно, като разговор и първа стъпка към мира ", съобщи Инфантино.

 

" Вие сте международните водачи и имате силата да окажете въздействие върху историята на света. Футболът и международното състезание оферират неповторима платформа, която да пропагандира обединяване и мир за целия свят ", добави още той.

Русия бе хазаин на предходното международно състезание преди четири години, само че нашествието в Украйна лиши " сборная " от опцията да играе в квалификационните плейофи за Мондиал 2022. Украинците пък останаха на крачка от класирането, отстъпвайки на Уелс също в плейофен мач по-рано тази година.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР