Мондиал без аналог – след броени часове предстои официалното откриване

...
Мондиал без аналог – след броени часове предстои официалното откриване
Коментари Харесай

„Kатар – истории отвъд футбола” в „Темата на NOVA“

Мондиал без аналог – след броени часове следва формалното разкриване на 22-ото издание на ФИФА Световното състезание по футбол . В идващия месец целият свят ще прикове взор към Катар. Причината – влиятелният футболен конгрес за първи път се организира в арабския свят и по това време на годината. Тази събота в „ Темата на NOVA ” репортерите Валерия Видева, Илия Атанасов и Петър Иванов ще показват Катар оттатък футболните пристрастености. Зрителите могат да проследят дуели от най-важното събитие в света на футбола в каналите на Нова Броудкастинг Груп, а спортните публицисти са част от екипа, който ще отразява надпреварата от страната хазаин.

Изборът Катар да одобри най-големия футболен конгрес провокира непрестанни разногласия в последните 12 години. Културните и религиозни особености на страната се оказват предизвикателство за футболните почитатели. Правозащитни организации пък насочат апели към Катар по отношение на изискванията, в които работят трудови имигранти там. Десетки хиляди от тях са били заети в градежа на спортните уреди. Заради климатичните особености, богатата пустинна страна построява невиждани до момента игрища. Един от тях влиза в историята като първата краткотрайна структура за сходно състезание, издигната от корабни контейнери.

Освен че шампионата за първи път се организира през ноември и декември, то ще бъде неповторимо в още едно отношение – надпреварата ще бъде последното във формат с 32 тима. Ще оправдае ли упованията ФИФА Световното състезание по футбол 2022? Истории от непознатия Катар в задатък – гледайте „ Темата на NOVA ” в събота след новините в 19:00 ч.

„ Kатар – истории оттатък футбола ” – гледайте в „ Темата на NOVA ” на 19 ноември, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 ч.

Не пропускайте да наблюдавате най-важното от ФИФА Световно състезание по футбол Катар 2022 от 20-ти ноември в каналите на Нова Броудкастинг Груп.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР