Мондиал 2018 е в разгара си. Изминаха мачовете от първия

...
Мондиал 2018 е в разгара си. Изминаха мачовете от първия
Коментари Харесай

Изводите след първия кръг от груповата фаза на Мондиал 2018

Мондиал 2018 е в разгара си. Изминаха мачовете от първия кръг в груповата фаза на шампионата. Видяхме супер мачове и някои не изключително впечатляващи. Много се приказва за съдийските намеси, за системата с видеоповторение. Време е за заключения. Ето какво ни направи усещане досега:

ИСПАНИЯ МОЖЕ ДА ИГРАЕ И БЕЗ ТРЕНЬОР

Класата и отборната химия на Испания са на такова равнище сега, че очевидно Ла Фурия може да играе без треньор. Това се видя от огромния мач с Португалия, приключил 3:3.

Ден преди него гръмна абсурда със селекционера Хулен Лопетеги, заменен на пожар от Фернандо Йеро, поради скришния си параф с Реал (Мадрид). Големият въпрос бе до каква степен ще се отрази това на играчите. Ами по никакъв начин! Всъщност, действително Йеро няма по какъв начин да повлияе на тима за часове, без значение дали отрицателно и позитивно.

 Снимка 363649
Източник:

Макар да не победи, Испания сподели непокътнатата си марка на терена и направи мощен мач. Контрол върху топката с доста подавания, постепенни офанзиви, само че с много бягане и скоростни нападения по фланговете. Всичко това гарнирано с три гола против европейския първенец. Логично пристигнаха жалбите в Испания, че е бил изтърван безпощадния Кристиано Роналдо, дал отговор с хеттрик на " фуриите ". Кривата щриха в този мач се оказа Давид Де Хея и нескопосаната му интервенция при втория гол на Роналдо. За Испания е добре, че тази неточност се случи първоначално и няма да е съдбовна за продължаването на тима по пътя за международната купа.

 Снимка 362504
Източник:

На първо четене умерено може да се каже, че от всички любимци в първите мачове на груповата фаза впечатли най-вече Испания. Звучи шокиращо, само че с брилянтната си игра в отбрана Иран се оказа по-сериозният тест за играчите на Йеро.

ФАВОРИТИТЕ ЩЕ съдебна експертиза СТРЕСНАТ

Вероятно огромна част от тото фанатиците са съвсем разорени след първата врътка от групите на Мондиал 2018. Бразилия и Аржентина го докараха до равенства 1:1, а Германия рухна 0:1 посред Москва против Мексико. Франция пък мина през иглени уши, с цел да стигне до трите точки против Австралия.

Фаворитите ще се изплашен, това е ясно. Аларми, червени лампички и прочие сигнали бият в съблекалнята.

 Снимка 363661
Източник:

Фиксидеята, че международната купа надали не е длъжна да отиде в ръцете на Меси заробва Аржентина. Германската машина пък скрибуца, има някакъв недонареден чарк. От тези четири тима може би Бразилия и Франция имат максимален капацитет да отприщят силата в себе си.

ДОБРАТА И ЛОШАТА АНГЛИЯ

Англия отпътува на международното в Русия в ролята на умряла лисица. След всички провали до момента в последните години, никой на Острова не чака нещо огромно от отбора на Гарет Саутгейт. Май британците се умориха да чакат... или пък с това примирение може би целят да предизвикат ориста?

Във всеки случай тимът сподели за какво е мъчно да му се повярва.

 Снимка 360853
Източник:

Англия сподели двете си лица още на старта на шампионата. Срещу тима на Тунис, който на хартия е надалеч от класата на Трите лъва. До средата на първото полувреме командата на Гарет Саутгейт бе като буря, отпред с урагана Кейн в предни позиции и единствено пропуските оставиха конспирация в мача. Постепенно обаче тя утихна, а през втората част всичко хубаво в играта на Англия изчезна. Това своенравие насмалко да изяде главата на Саутгейт още на старта. Головият усет на Кейн обаче не секна до последната минута и победното му попадение донесе висшо облекчение за британците при първата им победа на международно от 2010 година насам.

ФАУЛ СЛЕД ФАУЛ, ГОЛ СЛЕД ГОЛ

Когато мачовете са завързани, в случай че има развръзка, нормално идва с самостоятелен проблясък. Това се видя и в първите дуели на мондиала, в които цели 25 гола паднаха от статични положения. Според сметките това е 60% от всичките попадения. 10 пристигнаха от дузпи, 11 след центрирания от фаулове и корнери, а 4 непосредствено от директни свободни удари. Като майстори се демонстрираха руснака Головин против Саудитска Арабия, Кристиано Роналдо против Испания, сърбина Коларов против Коста Рика и колумбиецът Хосе Кинтеро против Япония. Интересното е, че единствено след изиграването на първите мачове на Мондиал 2018 има повече голове непосредствено от фаул, в сравнение с международното преди четири години.

 Снимка 362499
Източник:

ВАР НЕ Е ГАРАНЦИЯ ЗА ТОП СЪДИЙСТВО

Футболът не е като тениса. На корта ястребовото око би трябвало единствено да покаже дали топката е оттатък линиите, а не дали Гришо е фраснал противника в муцуната. Там разпоредбите и неналичието на директен контакт могат да оправдаят роботизирането на играта.

Футболът е друга бира. Работата с ВАР-а стартира оттова, че основният арбитър първо взема решение за намесата на системата в противоречивите обстановки. Има се поради, когато ситуацията в действителност е на кантар.

Иначе другият вид е да проспи нещо напълно очевадно, с цел да му изкрещят в слушалката, че е оцапал пейзажа и би трябвало да вземе решение.

В досегашните мачове на мондиала видяхме обстановки, в които някои тимове изпадаха в нервност, защото основният арбитър не смееше да прибегне до ВАР. Така да вземем за пример съдиите не дръзнаха да прегледат на екрана ситуациите при изравнителния гол на Диего Коща против Португалия, както и попадението на Цубер за 1:1 против Бразилия. Според някои потенциали има нарушаване в офанзива при двете обстановки.

 Снимка 342400
Източник:

Англичаните път имаха на два пъти искания за дузпа, откакто тунизийците единствено дето не скъсаха фланелката на Хари Кейн от дърпане и ръгване в наказателното поле.

Вижда се, че потреблението на видео системата мъчно може да се регламентира с точна конкретика, което е минус и неизбежно води до проблеми със съдийството.

Има и различен индивидуален миг, който мнозина замитат под килима.

Едно е да се види обстановката на видео повтаряне, без значение дали тези в стаята, или основният рефер на екран край тъча, и напълно друго е да се реши дали има нарушаване и вероятно какво да е наказването. В последна сметка компютъра оказва помощ, само че не надува свирката. Именно по тази причина ВАР не е гаранция за безупречно съдийство.

 Испания впечатлява: Ла Фурия към този момент 22 следващи срещи без проваляне!
Испания впечатлява: Ла Фурия към този момент 22 следващи срещи без проваляне!

За последно иберийците изгубиха от Италия на Евро 2016
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР