Монделийз Интернешънъл с ангажимент за нетни нулеви емисии до 2050

...
Монделийз Интернешънъл с ангажимент за нетни нулеви емисии до 2050
Коментари Харесай

Монделийз Интернешънъл с ангажимент за нетни нулеви емисии до 2050 г.

Монделийз Интернешънъл с ангажимент за чисти нулеви излъчвания до 2050 година

•Kомпанията поема ангажимент за чисти нулеви излъчвания в обхвати 1, 2 и 3.

•Компанията ще дефинира краткосрочни цели за понижаване на излъчванията през идващите две години, в сходство с Science Based Targets Initiative (SBTi) „ Обещание за бизнес упоритост за 1,5°C ".

• Монделийз Интернешънъл отбелязва смела стъпка напред в упоритостта за създаване на по-устойчива компания за произвеждане на артикули за похапване.

София, 08 ноември 2021 - Монделийз Интернешънъл (Nasdaq: MDLZ) разгласи своя ангажимент за реализиране на чисти нулеви излъчвания по цялата си верига на стойност до 2050 година. Като част от своя ангажимент, компанията подписа Business Based Targets Initiative - упоритост за 1,5°C, приравнявайки дълготрайните си цели за понижаване на излъчванията с амбициозната цел за ограничение на повишението на температурата в сходство с Парижкото съглашение. Монделийз Интернешънъл се причисли и към акцията Race to Zero на Организация на обединените нации, с цел да поддържа и подкрепи напъните за понижаване на чистите излъчвания световно. Тези задължения бележат смела стъпка напред в диференцирания метод към повече резистентност, което спомага за по-голям и дълготраен прогрес, като се основава дълготрайна стойност за бизнеса и неговите заинтригувани страни.

„ През последните няколко години, дружно с самодейността Science Based Targets, работихме, с цел да понижим отпечатъка си от излъчвания. Поетият ангажимент ще помогне да ускорим напъните си в развиването на една още по-устойчива компания ", споделя Дърк Ван де Пут, ръководител и основен изпълнителен шеф на Монделийз Интернешънъл. „ Трансформираме метода, по който вършим бизнес, в нашите интервенции, производства и в връзките и работата си с снабдители и фермери - от възстановяване на практиките за развъждане на какао в Западна Африка до поощряване на възобновяващо земеделие в редица житни полета в Съединените щати. "

Този ангажимент надгражда към този момент съществуващите цели на компанията, избрани през 2020 г.[1] и създадени да допринасат в битката с изменението на климата. През идващите две години компанията ще изготви съответен проект, включващ междинни цели, свързани с основни източници на излъчвания и в сходство с протокола от 1,5°C, както и ще дава годишни отчети за напредъка, според изискванията на самодейността Science Based Target.

Подход към чиста нулева цел

Подходът на Монделийз Интернешънъл към екологичното, обществено и корпоративно ръководство (ESG) е планиран за компанията да реализира трайна смяна в мащаб, като приоритизира местата, където може да се реализира най-голямо влияние, фокусирайки се върху новаторски и измерими решения и партньорства за стимулиране на промяна в целия бранш. Компанията ще предприеме метод към чисти нулеви излъчвания като концентрира напъните си в основни области и реализира и надвиши към този момент заложените цели и задания:

Съставки с резистентен произход[2]и опаковки:

100% от какаото, належащо за марките шоколад на компанията да се обезпечава посредством програмата Cocoa Life до 2025 година

100% от пшеницата, нужна за бисквитите в Европа да се обезпечава посредством програмата Harmony до 2022 година

100% от опаковките да са основани по този начин, че да бъдат подготвени за преработване до 2025 година

Намаляване на общата приложимост на необработена пластмаса с 5% и понижаване на цялостната необработена твърда пластмаса с 25% до 2025 година

Операции и производства:

Намаление на отпечатъка посредством внедряване на възобновими източници на сила.

Намаление на питателните боклуци с 15% в производството и 50% в дистрибуцията до 2025 г.(4).

Постигане на енергийна успеваемост при изпичането на бисквити и използването на парни котли.

Замяна на топлинните горива (например природен газ, дизел, бензин) със „ зелени " други възможности.

Логистика:

Инвестиции в нови концепции за подвижност, в това число електрически и водородни камиони.

Намаление на излъчванията от складовите бази, както лични, по този начин и в уреди на трети страни посредством прекосяване към възобновими енергийни източници.

Подобряване на успеваемостта на дистрибуционната мрежа посредством усъвършенстване на маршрутите, оптимизация в потреблението на камиони и контейнери, увеличение на интермодалните решения и съкръщаване на пътните дистанции.

Надграждане на съществуващи задължения и дейности:

„ Макар към този момент да имаме забележителен прогрес, пътят към чистата нула ще изисква по-нататъшна промяна на нашия бизнес, както и световно съдействие сред промишлености, браншове и организации ", споделя Крис Макграт, вицепрезидент и основен шеф „ Глобално влияние и резистентност ". „ Ще останем фокусирани върху потреблението на потвърдени модели и налични решения, като в това време ще използваме нашия обсег и въздействие, с цел да помогнем за стимулиране на техническия прогрес, публично-частно съдействие и вложения за стимулиране на нововъведенията ".

Към днешна дата непрекъснатите старания на Монделийз Интернешънъл за стимулиране на значима смяна световно доведоха до забележителен прогрес в устойчивите източници на основни съставки и понижаване на силата, водата и отпадъците в индустриалните интервенции на компанията, върху които ще се основава чистата нулева цел и доближи. През миналата година компанията реализира забележителен прогрес по отношение на някои от задачите си и надвиши доста от други, заложени до 2020 и 2025 година, в това число:

Устойчиви съставки - цели до 2025 година:

68% от размера на какаото за шоколадовите марки на компанията се доставят посредством стратегия Cocoa Life

99% палмовото масло се доставя от снабдители, съобразени с Плана за деяние на компанията за палмово масло за 2020 година

Въздействие върху околната среда - достижения 2020:

24% понижение на CO2 e от производството, надхвърляйки задачата от 15%

33% понижение на предпочитаното ползване на вода, надхвърляйки задачата от 10%

31% понижение на общите боклуци от производството, надхвърляйки задачата от 20%

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР