Монделийз Интернешънъл разширява въздействието на програмата за устойчиво отглеждане на

...
Монделийз Интернешънъл разширява въздействието на програмата за устойчиво отглеждане на
Коментари Харесай

Все повече, все по-близо до земята - Монделийз Интернешънъл разширява програмата за устойчив добив на пшеница в Европа

Монделийз Интернешънъл уголемява въздействието на програмата за стабилно развъждане на пшеница - „ Хармони “ (Harmony), оповестиха от компанията. Съвсем скоро към нея ще причислят световни марки като BelVita и Barni. Със старта на лятото на европейския пазар част от продуктите на Монделийз ще стартират да носят логото на програмата за първи път. Към момента, в програмата към този момент вземат участие 1700 фермери, 13 мелници и 21 аграрни кооперации в Белгия, Чехия, Франция, Италия, Полша и Испания. Нов районен състезател е Унгария, където тази година за първи път беше засята пшеница по програмата. Голямата стратегическа цел на компанията е до 2022 година 100% от марките бисквити на " Монделийз " в Европа да са създадени с пшеница от стабилно земеделие и в сходство с уговорките на програмата. Понастоящем програмата покрива 60% от марките бисквити на компанията в Европа.

„ Като един от водещите производители на бисквити в света, ние сме си сложили за цел да подсигуряваме, че пшеницата, която използваме за производството на нашите артикули, е отгледана отговорно и по резистентен метод. Чрез „ Хармони “ ние променяме метода, по който се отглежда и събира реколтата от пшеница в Европа. За нас е значимо да предложим на консуматорите висококачествени артикули, формирани от първични материали, които се отглеждат по верен метод ”, споделя Светла Лесова, изпълнителен шеф на Монделийз България.

С разширението на програмата, годишното произвеждане на пшеница, отглеждана в устойчиви условия, се чака да се усили до над 280 000 тона до 2022 година

" Хармони " - висок стандарт за стабилно земеделие

“Хармони ” е европейската стратегия на Монделийз Интернешънъл за стабилно земеделие при развъждането на пшеница. Създадена  във Франция през 2008 година, програмата е приета за водеща в основаването на източници на пшеница, гарантиращи цялостна бистрота и запазване на локалното биоразнообразие.

„ Хармони “ задава явен аршин за развъждането на пшеница - да е в сходство с правилата на устойчивото земеделие от локални производители, които са основани наоколо до заводите на Монделийз Интернешънъл за произвеждане на бисквити. Земеделските производители получават специфична субсидия, като подсигуряват, че следват положителните аграрни практики, заложени в програмата, като  понижаване на потреблението на пестициди и торове, запазване на водата и почвата, понижаване на въглеродните излъчвания.

Принципите на „ Хармони “ съдържат и характерни условия за повишение и опазване на биологичното многообразие. Фермерите на „ Хармони “ би трябвало да отделят 3% от своите полета за засаждането на цветя или живи плетове, които да притеглят и хранят пчелите и пеперудите. Екологичните полета обезпечават също и подобаваща среда и храна за инсекти, които са основни в битката с паразитите. Присъствието на сходни инсекти понижава потребността от използването на пестициди в земеделието. Колкото е по-голямо биоразнообразието, толкоз е по-силна и по-устойчива околната среда. Всяка година сътрудници - външни инспектори организират редица инспекции, с които се следи дали земеделските производители съблюдават условията, заложени в хартата на програмата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР