Монделийз Интернешънъл обяви амбиция да разшири Harmony – програма за

...
Монделийз Интернешънъл обяви амбиция да разшири Harmony – програма за
Коментари Харесай

Монделийз Интернешънъл разширява програмата си за добив на пшеница от устойчиво земеделие

Монделийз Интернешънъл разгласи упоритост да разшири Harmony – стратегия за рандеман на пшеница от стабилно земеделие, и по този начин да покрие 100% от марките бисквити на компанията в Европейския съюз до 2022 година, което е 60% от производството на бисквити в Европейски Съюз за предходната година.

" Европейските консуматори от ден на ден свързват висококачествените артикули с стабилно произвеждане. Те са наясно с въздействието от своя избор на храна върху околната среда и имат високи упования от производителите да поемат своя дял от тази отговорност ", споделя Хуберт Вебер, вицепрезидент на Монделийз Интернешънъли президент за Европа. " Като най-големия производител на бисквити в Европа, можем да играем роля в оправянето с провокациите, пред които сме изправени, като климатичните промени да вземем за пример, като насърчим устойчивите аграрни практики и подобрим биоразнообразието в нашата верига на доставки. По този метод способстваме за основаването на по-справедлива, по-прозрачна и интегрирана верига на доставки, в която положителното качество за потребителите значи положително влияние върху земеделските стопани и обществото. "

Днес програмата Harmony включва 1700 фермери, 13 мелниции 21 кооперативa вшест пазара (Белгия, Чехия, Франция, Италия, Полша и Испания), произвели 177 000 тона пшеница за бисквитите на компанията през 2017 година Това съставлява към 75%от производството на бисквити на Монделийз Интернешънъл в Западна Европа или 60% в целия Европейски Съюз, включващобрансовекато LU, Oro, LiGA и Fontaneda. Чрез разширението на програмата, годишното произвеждане на пшеница при устойчиви условия, заложени в концепцията на Harmony, ще нарасне до над 280 000 тона до 2022 година Това ще покрие размера отпшеница, нужен за производството на цялото европейско портфолио от бисквити, добавяйки бисквитите belVita, бисквитите Milka и Barni.

Стартирала преди 10 години във Франция, Harmony отстоява биологичното многообразие и положителните екологични практики при производството на пшеница в Европа. Създадена в съдействие със аграрни стопани, кооперативи и мелници, програмата се стреми да насърчи уговорката и поддържа финансово земеделските производители-партньори да следват устойчиви практики в развъждането и преработката на пшеница. Земеделските производители, част от Harmony, се ангажират да опазват водата, да се грижат за почвата, да опазват биологичното многообразие и да понижават въглеродните излъчвания и в същото време да усилят приходите си, следвайки тези правила.

Harmony е създадена и в съдействие с неправителствения бранш, агрономи, експерти по запазване на околната среда, проучвателен организации. Дейностите и практиките на програмата се одитират всяка година за да се подсигурява спазването им.

Подкрепена с Харта за устойчиви практики, програмата се стреми да:
сведе до най-малко потреблението на пестициди и торове посредством поощряване на подбора на еластични сортове пшеница и грижи за почватанасърчава за понижаване на въглеродните излъчвания, изключително посредством намаляне на потреблението на торове и препарати за лекуване на растениятапоощрява грижата за запазване на водните ресурсиизисква опазване на локалното биологично многообразие: 3% от полетата за развъждане на пшеница са предопределени за цветни граници или живи плетове, които обезпечават прашец и нектар за пчелите целогодишно
Към днешна дата програмата е довела до 20% понижение на използването на пестициди в полетата в обсега на програмата. Земеделските производители на Harmony в Европа са засадили също и 1026 хектара с цветя към земите си, като близо 17 милиона пчели и над 30 типа пеперуди са следени там.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР