Монасите от Зографския манастир на Атон години наред церят болни

...
Монасите от Зографския манастир на Атон години наред церят болни
Коментари Харесай

Монаси от Атон церят рака със змийски лапад 



Монасите от Зографския манастир на Атон години наред церят заболели от рак с рецепта, защитавана строго в светата обител. Целебната й съставна част е билката змиярник. Много хора, даже и монаси, са скептично настроени, макар че знаят за лечебните качества на растението. Това се дължи на маловерието и особения български нрав, споделят от манастира,предава Ретро бг.

Господ споделя, че съгласно вярата ще ти бъде обещано! Болните са подготвени да хвърлят доста пари за всякакви съмнителни илачи и скъпи химиотерапии, само че даже и не пробват безплатния змиярник, тъй като не им го предлага „ авторитетната наука”. Някои от излекуваните не споделят обществено, тъй като не желаят да обявяват, че са били заболели от рак.

Други си мислят, че краткотрайно са се излекували (в ремисия). Докато сръбските вярващи да вземем за пример в подворието на Хилендарския манастир са създали цялостен информативен център за това, разкриват още от Зографския манастир. Те допълват, че в Белград до момента са доставени към 7000 бурканчета с билката, направени в Хилендар, изцяло гратис и отзивите са извънредно положителни. Българите по-рядко си вземали от лека, по тази причина монасите решили да споделят рецептата му в медиите, с цел да доближи до повече заболели. Стъпките са осъществяването й са следните: грудката на билката змиярник, наричана още змийски лапад и змийска хурка, се обелва фино от горния кафяв пласт. Отрязва се (ако е голяма) такова парче, от което може да се създадат 15 по-малки с размера на царевично зърно. Поставят се в малко бурканче с мед (до 50 мл).

В продължение на 15 дни всяка заран 30 минути преди ястие се взема от бурканчето по едно зрънце благодарение на дървена шпатула. По време на лекуването със змиярник не се подхващат никакви други лекувания, в това число и химиотерапии. Прави се най-малко 30-дневна отмора и в случай че се постанова, се повтаря лекуването по описания нагоре метод. Но не повече от три курса за година!
За да се разбере дали е свеж змиярникът, се взема едно зрънце, преди да се постави в меда. Оставя се да изсъхне за 24 часа и на другия ден се пробва с върха на езика. Ако щипе, значи билката е с нужните лечебни свойства. Да внимават хора с язви на стомаха и дванадесетопръстника. Ако им страданията им се обострят, да спрат да го одобряват.
Бурканчето с 15-те дози се държи в ледник. Останалата грудка се завива във фолио и също се съхранява на студено. Може и в чиста почва, като по този начин се резервират доста лечебните свойства.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР